MANS: Nepotizam, kronizam ili revanšizam Ministarstva zdravlja?

"Da li je Milena Samardžić smijenjena da bi 'kum' dobio funkciju ili zato što je iznijela svoje mišljenje o 'polumjerama' za borbu protiv COVID-a", naveli su iz MANS-a

9637 pregleda 66 reakcija 17 komentar(a)
Foto: MANS
Foto: MANS

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) upitala je jutros da li je Milena Popović Samardžić smijenjena sa mjesta načelnice Odjeljenja za imunoprofilaksu, pripremu i kontrolu putnika u međunarodnom saobraćaju u Institutu za javno zdravlje da bi kum direktora IJZCG Igora Galića dobio funkciju, ili zato što je iznijela svoje mišljenje o aktuelnim protivepidemijskim mjerama.

"Nepotizam, kronizam ili revanšizam Ministarstva zdravlja? Da li je Milena Samardžić smijenjena da bi 'kum' dobio funkciju ili zato što je iznijela svoje mišljenje o 'polumjerama' za borbu protiv COVID-a", naveli su iz MANS-a na Tviteru.

Iz te nevladine organizacije reagovali su nakon što je jedan medij jutros objavio da je Galić, prema njihovim saznanjima, za načelnika Odjeljenja za imunoprofilaksu, pripremu i kontrolu putnika u međunarodnom saobraćaju, umjesto Popović Samardžić, imenovao Adisa Martinovića, sa kojim je u kumovskim odnosima.

"Osloboditi se okova jednoumlja"

Građanski aktivista i ornitolog Darko Saveljić poručio je da se Crna Gora mora osloboditi "okova jednoumlja".

"Ne razmišljate glavom svog direktora, javno iznosite svoje mišljenje i zbog toga vas sklanjaju sa radnog mjesta. Tako ne ide... Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima, član 19 kaže: Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvata i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja... Dakle: sve mjere protiv korona virusa uvijek bile diskutabilne i podložne kritici i to ne samo u CG već i u mnogo razvijenim zemljama. Neke su se kosile sa zdravim razumom. Naše je bilo da ih se pridržavamo jer su donošene u duhu dobre namjere sprječavanja širenja virusa. Crna Gora mora da se oslobodi okova jednoumlja. Hitno. Ili će nas pojesti mrak", napisao je Saveljić na Fejsbuku.

Bonus video: