Danilović: Progonili smo se krvnički i nečovječno, vrijeme je da se sjetimo koliko smo jedni drugima bliski

"Naša Crna Gora je premala za mržnju i svađu ovih razmjera. Dan Hristovog rođenja nije samo puko podsjećanje na istorijski događaj od prije više od dva milenujuma u Vitlejemu"

12009 pregleda 100 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović čestitao je Badnji dan i Božić i poručio da su Crnoj Gori i svim njenim građanima i narodima koji ovdje žive, neophodne godine razumnosti, ununutrašnjeg mira, godine napretka i sigurnije budućnosti.

"Nikoga, a posebno ne Onoga čije rođenje sjutra proslavljamo, ne možemo obradovati međusobnom mržnjom koju kreiraju bivše i sadašnje kvazi politike, političarke i političari koji priželjkuju nesreću i kriju se iza providnog patriotizma. Zato kao nikada do sada poziv na mir i ljubav ispunjavaju smislom i obavezuju", ističe Danilović.

Dodaje da ćemo, ako i na trenutak dopustimo da nas obuzme ljubav koju je darovao Hristos, shvatiti da je taj trenutak vredniji od svih naših uspjeha, pojedinačnih i kolektivnih.

"Naša Crna Gora je premala za mržnju i svađu ovih razmjera. Dan Hristovog rođenja nije samo puko podsjećanje na istorijski događaj od prije više od dva milenujuma u Vitlejemu. Za vjerujuće Hrišćane Badnji dan i Božić su vječno obnavljajući trenuci velike istine zahvaljujući kojoj naši životi i življenje od tada imaju smisla. Crna Gora je kroz vjekove nastajala na žrtvi jedino sličnoj onoj Hristovoj, ali u Crnoj Gori smo se i međusobno progonili krvnički i nečovječno. Vrijeme je da se sjetimo sebe i toga koliko smo jedni drugima bliski i nezamjenjivi", piše u čestitki Danilovića.

On je u ime Ujedinjene svim pravoslavnim vjernicima čestitao Božić.

"Iskrene čestitke upućujemo i svim arhijerejima naše Srpske pravoslavne Crkve, monaštvu i sveštenstvu. Hristos se rodi - Vaistinu se rodi", zaključio je Danilović.

Bonus video: