Dragan Pavličić imenovan za v.d. direktora Policijske akademije

Dragan Pavličić je prošle godine učestvovao u trci za direktora Uprave policije, ali je odustao od borbe za šefa policije jer "nije želio da učestvuje na još jednom fingiranom konkursu, na kojem se unaprijed zna pobjednik"...

31737 pregleda 44 reakcija 19 komentar(a)
Pavličić, Foto: Fejbuk
Pavličić, Foto: Fejbuk

Višenedjeljna bura u Policijskoj akademiji danas je dobila epilog - ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić imenovala je Dragana Pavličića za novog vršioca dužnosti te stručne ustanove u Danilovgradu.

Ona je tim kadrovskim rješenjem zamijenila v.d. direktora Policijske akademije Svetislava Kneževića, kojem je još 5. jula 2021. godine, isteklo polugodišnje rješenje vršioca dužnosti te obrazovne više škole, pa je po svemu sudeći, bez zakonskog pokrića mjesecima obavljao funkciju prvog čovjeka više stručne škole.

Knežević je 5. januara prošle godine imenovan za v.d. direktora Policijske akademije, ali mu Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nije produžavalo novo rješenje zbog čega je upitan legitimitet svih odluka, koje je kao direktor ustanove donosio nakon jula prošle godine.

Prosvjetna inspekcija je 21. decembra 2021. godine, kontrolnim nadzorom prosvjetnog inspektora Boška Lazarevića, konstatovala da je "Kneževiću istekao mandat 5. jula 2021. godine, a Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nije donosilo nikakvo novo rješenje".

"Takođe, prethodni Upravni odbor ustanove nije donosio odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora, ni Upravni odbor koji je konstituisan 23.11.2021. godine, nije donosio odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora. U vezi sa konstatovaním, inspektor je već prethodno obavijestio Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta", piše u kontrolnom izvještaju prosvjetnog inspektora Lazarevića, a u koji su "Vijesti" imale uvid.

Prosvjetni inspektor u nadzornom izvještaju navodi i da se "može postaviti pitanje da li Svetomir Knežević, koji je rješenjem o imenovanju vršioca dužnosti direktora od 05.01.2021. godine, imenovan za vršioca dužnosti direktora Ustanove, na period do 5. jula 2021. "ima legitimitet da vrši dužnost direktora Ustanove nakon tog perioda, te se može dovesti u pitanje legitimitet svih odluka koje je donio nakon isteka perioda na koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora ustanove“, piše u nalazu.

Upravni odbor Policijske akademije se sastao i 30. decembra ali je tada predstavnica Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Milica Ostojić, navela da navodno postoji rješenje o novom produženju imenovanja Svetomira Kneževića za vršioca dužnosti i nakon 5. jula ali da se "ono zagubilo"...Zbog toga je Upravni odbor odložio sjednicu za 11.januar 2022.godine.

Dragan Pavličić je prošle godine učestvovao u trci za direktora Uprave policije, ali je odustao od borbe za šefa policije jer "nije želio da učestvuje na još jednom fingiranom konkursu, na kojem se unaprijed zna pobjednik"...

Pavličić je 14 godina radio u MUP-u, a potom je 20 godina bio rukovodilac u jednom društvenom preduzeću i privatnim firmama...no

Bonus video: