Posle 20 godina bez ograde na Cetinju

Procjene Uprave policije bile su da je na Dvorskom trgu gdje je CPC nalagala badnjake bilo 200, a kod Cetinjskog manastira oko 300 vjernika MCP

49933 pregleda 267 reakcija 56 komentar(a)
Sa nalaganja badnjaka ispred Cetinjskog manastira i na Dvorskom trgu, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Sa nalaganja badnjaka ispred Cetinjskog manastira i na Dvorskom trgu, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Prvi put nakon 20 godina Uprava policije nije postavila zaštitne ograde na cetinjskom Dvorskom trgu i ispred Cetinjskog manastira, gdje je u 15 časova upriličeno tradicionalno nalaganje badnjaka vjernika Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) i Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Procjene vrha Uprave policije bile su da ne postavljaju ograde niti kordon između vjernika dvaju crkava, koje su u isto vrijeme i ove godine organizovali svetkovinu i nalagali badnjake.

Prije i tokom nalaganja badnjaka u centru Cetinja i oko Cetinjskog manastira bilo je vidljivo prisustvo policije ali zbog mirnog skupa na obje strane nije bilo potrebe da policija reaguje.

Oko 16 časova vjernici obje crkve su se razišle...

Procjene UP bile su da je na Kraljevom trgu gdje je CPC nalagala badnjake bilo 200, a kod Cetinjskog manastira oko 300 vjernika MCP.

Ove godine nije bilo najave za organizovano loženje badnjaka, navodno, zbog poštovanja mjera Instituta ua javno zdravlje.

Bonus video: