Srzentić: Ohrabruje odluka AEM-a, mizoginija se ne može i ne smije tolerisati

"Javnost treba da zna da programski sadržaji moraju biti uređeni po evropskim standardima, a komercijalni emiteri da postoje mehanizmi za kontrolu koji će štititi javne interese, u skladu sa tim standardima", rekla je Srzentić

12303 pregleda 114 reakcija 32 komentar(a)
Srzentić, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Srzentić, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Ministarka javne uprve, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić kazala je da ohrabruje brza reakcija Agencije za elektronske medije Crne Gore i odluka koja ograničava emitovanje određenih sadržaja televizije Hepi.

"Javnost treba da zna da programski sadržaji moraju biti uređeni po evropskim standardima, a komercijalni emiteri da postoje mehanizmi za kontrolu koji će štititi javne interese, u skladu sa tim standardima. Dok stvaramo sistemske uslove da mediji slobodnije ali i odgovornije rade svoj posao, treba pažljivo da biramo sadržaje koje gledamo u našim domovima, i da ne prihvatimo kao normalno pomjeranje granica na štetu poštovanja ljudskih prava bilo koje osobe ili grupe", istakla je Srzentić.

Poručila je da je ova situacija posebno značajna jer se odnosi na žene.

"Jednu od najranjivijih grupa izloženoj stereotipima, uvredama i nasilju. Moja, ali i obaveza svih u javnom prostoru je da štitimo prava svih žena - mizoginija se ne može i ne smije tolerisati", zaključila je Srzentić.

AEM je donio odluku o ograničavanju emitovanja pojedinog sadržaja TV Hepi na šest mjeseci zbog učestalog omogućavanja podsticanje na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

Bonus video: