Stanković: Pedijatar dva puta sedmično, uskoro i internistički pregledi na Žabljaku

"U toku godine planirana je rekonstrukcija zgrade Zdravstvene stanice Žabljak, odnosno zamjena stolarije u sklopu Vladinog projekta energetske efikasnosti. Odobrena je i dogovorena rekonstrukcija mokrih čvorova, a nedavno smo obezbijedili i novi ultrazvučni aparat”

9129 pregleda 8 komentar(a)
Branka Stanković, Foto: Goran Malidžan
Branka Stanković, Foto: Goran Malidžan

Direktorica Doma zdravlja u Pljevljima Branka Stanković u čijem sastavu radi i Zdravstvena stanica na Žabljaku reagovala je tekst "Žabljak bez pedijatra u jeku sezone", koji je objavljen na portalu Vijesti.

"Nije istina, kako bi se moglo naslutiti iz vašeg naslova da je Žabljak bez pedijatra u jeku sezone. Jedan izabrani pedijatar se preselio u drugu državu, a sve vrijeme, jednom ili dva puta sedmično, u zavisnosti od potrebe, na Žabljaku ordinira doktor iz Pljevalja. Već od danas, on će redovno biti prisutan u ordinaciji na Žabljaku utorkom i petkom. Konkurs za izabranog ljekara je sve vrijeme otvoren”, navela je Stanković u reagovanju.

Tvrdi i da će uskoro na Žabljaku prvi put građanima biti dostpuni internistički pregledi.

"Reorganizacija, u cilju poboljšanja zdravstvenih usluga na Žabljaku, uz podršku Ministarstva zdravlja, je počela ranije i blizu smo i tome da mještanima prvi put, u svom gradu, pružimo i internističke preglede. U toku je procedura dobijanja saglanosti za angažman ljekara interniste koji će na Žabljaku, takođe, raditi jednom ili dva puta sedmično. Početak njegovog rada očekujemo od polovine januara", istakla je Stanković.

Zdravstvena stanica na Žabljaku, tvrdi ona, radi u dvije smjene. U stanici ordiniraju dva izabrana doktora za odrasle, a izabrani doktor za žene dolazi jednom sedmično. Hitna služba radi 24 sata dnevno.

"U toku godine planirana je rekonstrukcija zgrade Zdravstvene stanice Žabljak, odnosno zamjena stolarije u sklopu Vladinog projekta energetske efikasnosti. Odobrena je i dogovorena rekonstrukcija mokrih čvorova, a nedavno smo obezbijedili i novi ultrazvučni aparat”, navela je Stanković u reagovanju.

Bonus video: