Bolnica Meljine se zatvara 31. januara?

"Ako Vlada i ministarstva ne nađu za shodno da reaguju, izvjesno je zatvaranje bolnice. Rješenja ima ako hoće, vrlo su jednostavna i tu nema dileme. Ne možemo više da se zadužujemo, nemamo za gorivo, tablete, plate, a Fond kasni za redovne isplate i nemamo drugo rješenje", rekao je stečajni upravnik Žarko Ostojić

20191 pregleda 67 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Bolnica Meljine mogla bi da prestane sa pružanjem usluga 31. januara.

RT Herceg Novi prenosi da je stečajni upravnik Bolnice Žarko Ostojić uputio dopis Vladi, ministrima finansija i socijalnog staranja i zdravstva Milojku Spajiću i Jeleni Borovinić Bojović, Fondu za zdravstveno osiguranje i predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću, da pomognu opstanak bolnice Meljine "jer će u suprotnom, zbog nedostatka finansijskih i medicinskih sredstava, bolnica prestati sa pružanjem usluga od 31. januara".

Ostojić je za RTHN, kazao da ne postoji mogućnost da se bolnica dalje zadužuje, i da trenutno nemaju sredstava za gorivo, ljekove, plate.

Naveo je i da rješenje problema postoji.

"Ako Vlada i ministarstva ne nađu za shodno da reaguju, izvjesno je zatvaranje bolnice. Rješenja ima ako hoće, vrlo su jednostavna i tu nema dileme. Ne možemo više da se zadužujemo, nemamo za gorivo, tablete, plate, a Fond kasni za redovne isplate i nemamo drugo rješenje", rekao je Ostojić.

Dodaje da dvije i po godine kontaktira Minstarstvo zdravlja, ali da od maja "ne dobija nikakav odgovor".

"Nemam drugo rješenje jer sam odgovoran pred zakonom za razliku od drugih koji zakon ne poštuju. Sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem imamo korektnu saradnju po pitanju bolnice. U ovom gradu i bolnici sam osam godina, tako da sam ovu ustanovu cijenio i pokušao da je održim", kazao je Ostojić.

Bonus video: