Vučićević: Marovićevoj ekipi oduzeti poslovne prostore

Odbojkaški klub Budvanska rivijera ugašen i ostao dužan 230.000 eura opštinskoj firmi Mediteranski sportski centar (MSC), a firma sa Maršalskih ostrva se domogla tri poslovna prostora u tom sportskom centru

12287 pregleda 6 komentar(a)
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović

Način kako je odbojkaški klub Budvanska rivijera ugašen i ostao dužan 230 hiljada eura opštinskoj firmi Mediteranski sportski centar (MSC), ali i kako se firma sa Maršalskih ostrva “Victoria Enterprises LTD” domogla tri poslovna prostora u tom sportskom centru, primjer je klasične prevare, kojom bi trebao da se pozabavi novi sastavak tužilaštva.

To je kazao direktor Mediteranskog sportskog centra Nikola Vučićević u razgovoru za “Vijesti”, navodeći da ni nakon pune četiri godine od kada je novo rukovodstvo pokrenulo sudske sporove i prinudnu naplatu, ta firma nije uspjela da naplati štetu.

Vučićević navodi da iza odbojkaškog kluba, ali i firme sa Maršalskih ostrva stoji ista ekipa. Javnosti je poznato da su dugovanja ugašenog odbojkaškog kluba nastala u vrijeme kada je na njenom čelu bio Miloš Marović, sin odbjeglog i osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića, koji je i sam priznao krivicu u aferi “Prijevor”.

Privredni sud u Podgorici odbacio je je prije tri godine žalbu Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera, potvrdivši da su oni pravni nasljednici nekadašnjeg OK Budvanska rivijera, a time i da moraju izmiriti 230 hiljada eura MSC.

Time je stavljena tačka na sudski spor, koji je uprava MSC pokrenula protiv nekadašnjeg prvaka Crne Gore zbog nagomilanih dugovanja za korišćenje sportske sale. Sud je prethodno donio presudu kojom se odbojkaški klub obavezuje da izmiri 229.739 eura, nakon čega je menadždment opštinske firme MSC na čijem je čelu i tada bio Vučićević, preko javnog izvršitelja zatražio i naplatu.

MSC je tada je pokrenuo i sudski process da se poslovni prostori fantomske kompanije vrate zbog sumnjivog načina na koji se firma sa Maršalskih ostrava domogla ove nekretnine.

”Kako tada, tako i dan danas - sud je presudio u našu korist, ali para nema. Ovo nije jedini loš posao ljudi koji su tada upravljali ovim gradom, jer posebno stavljamo akcenat na činjenicu koju crpim iz pravosnažne sudske presude, a koja se odnosi na to da je Odbojkaški klub Budvanska rivijera oštetio ‘Mediteranski sportski centar’ za 250 000 eura, zbog čega je od MSC imenovanom klubu putem prinudne naplate blokirao poslovni račun. Naplatili smo samo 10.000 eura, koliko je klub u tom momentu imao na računu, a nakon toga je rukovodstvo ugasilo klub i naša borba je postala uzaludna. To je sve što smo uspjeli naplatiti”, kazao je Vučićević, uvjeren da će novo tužilaštvo cijeli slučaj do kraja rasvijetliti.

Ona je naveo da je, ipak, “na vidiku vraćanje poslovnih prostora".

”To su poslovni prostori koje je odbojkaški klub prisvojio i koristio kao ličnu svojinu, a koji su zapravo uknjiženi na firmu ‘Victoria Enterprises LTD’, koja je osnovana na Maršalskim ostrvima i to sve u vrijeme kada je ovim gradom upravljao DPS. Naime, tu se radi o istim ljudima koji su osnivači i Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera kao i firme ‘Victoria Enterprises LTD’ sa Maršalskih ostrva. Kako smo smatrali da je prenos i uknjižba ovih poslovnih prostora na firmu sa Maršalskih ostrva nezakonit, u tom pravcu smo pokrenuli sudski proces koji traje već pune četiri godine, a čemu se uskoro i nazire kraj”, kazao je Vučićević.

Prema njegovim riječima, “Victoria Enterprises LTD” je po osnovu ugovora o kupoprodaji kupila tri poslovna prostora od Mediteranskog sportskog centra, iako MSC nije bio vlasnik tih poslovnih prostora već Opština Budva.

”MSC Budva je imao samo pravo korišćenja poslovnih prostora. Naglašavam da se radi o tri poslovna prostora ukupne površine 200 kvadrata, da MSC Budva nikada nije bio uknjižen na poslovne prostore i nikada se nije mogao legitimisati kao vlasnik, a posebno ne kao prodavac, ali u praksi je sve moguće pa čak i ovakav apsurd da neko proda nešto što nije njegovo. Po našem skromnom mišljenju, u konkretnom slučaju se radi o klasičnoj prevari. Radi pojašnjenja moramo naglasiti da se to sve dešavalo u vremenu i periodu dok je DPS vladao Budvom. Veoma odlučno smo se usudili ući u proces vraćanja ovih poslovnih prostora svijesni pravnih činjenica i uvjereni da je pravda spora ali ipak dostižna”, zaključio je Vučićević.

Bonus video: