Mićković i Perović dobitnice nagrade "Oktoih"

Državna nagrada “Oktoih” najveće je crnogorsko priznanje za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti vaspitanja i obrazovanja, te učeničkog i studentskog standarda

30015 pregleda 107 reakcija 32 komentar(a)
Oktoih, Foto: Mpin.gov.me
Oktoih, Foto: Mpin.gov.me

Profesorice geografije nikšićke Osnovne škole "Braća Labudović" Biljana Mićković i maternjeg jezika i književnosti podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović" Mirjana Perović dobitnice su državne nagrade "Oktoih".

To je odlučio žiri za dodjelu nagrade, navodi se u odluci koju je objavilo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS).

Za ovu nagradu podnijeti je 21 predlog, a odluka žirija je bila jednoglasna, navodi se u odluci koju potpisuje predsjednik žirija Andrija Radulović.

Državna nagrada “Oktoih” najveće je crnogorsko priznanje za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti vaspitanja i obrazovanja, te učeničkog i studentskog standarda.

Iz MPNKS je saopšteno da je odluka donijeta na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom.

Članovi žirija su pored Radulovića bili Predrag Ražnatović, Milinko Mihailović, Hamdija Lalić, Biljana Joksimović.

"Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda. Državnu nagradu "Oktoih", koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesna Bratić, 17. januara 2022. godine", zaključuje se u saopštenju MPNKS.

Bonus video: