Galić: Popović Samardžić smijenjena u skladu sa zakonom

"Što se tiče pomenutog događaja, kao ljekar i direktor uradio sam sve što zakon nalaže. Dalje procedure će raditi sve nadležne službe. Ono što se tiče mene kao direktora uradio sam sve u zakonskim okvirima"

16639 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da je u slučaju smjene Milene Popović Samardžić mjesta načelnika Odjeljenja za imunoprofilaksu postupao u skladu sa zakonom.

Na pitanje da li se nakon smjene sastajao sa Popović Samardžić, Galić je kazao fokus treba da bude na pandemiji, sve druge teme su manje bitne.

"Što se tiče pomenutog događaja, kao ljekar i direktor uradio sam sve što zakon nalaže. Dalje procedure će raditi sve nadležne službe. Ono što se tiče mene kao direktora uradio sam sve u zakonskim okvirima", rekao je Galić.

Na pitanje da li je mjera izolacije smanjena sa deset na sedam dana zbog medicinskih ili ekonomskih razloga, Galić je kazao da Institut predlaže sve mjere sa medicinskog aspekta.

"Na osnovu iskustva zemalja koje rade najozbiljnije studije odlučili smo da prihvatimo te preporuke. To su isključivo zdravstveni razlozi", kazao je Galić.

Bonus video: