Radulović obmanjuje javnost, rade samo hitne operacije

Činjenica je da je u noći između utorka i srijede urađeno pet operacija, ali je direktorica KCCG izostavila da saopšti da nijesu u pitanju planirani zahvati

52712 pregleda 131 reakcija 47 komentar(a)
Radulović obmanula javnost, Foto: Printscreen
Radulović obmanula javnost, Foto: Printscreen

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović obmanula je javnost jutros na konferenciji za medije, kada je saopštila da operativni program na Hirurškoj klinici nije zaustavljen.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara zašto nisu obavijestili javnost o prekidu operativnog programa na toj klinici, kazala da ne mogu da "obavijeste javnost o nečemu što se ne događa".

"Što se tiče natpisa, mogu da vam kažem da smo u toku noći imali pet operacija. Činjenica je da kada smo pozivali pacijente koji moraju da imaju negativan PCR test pred operaciju, i sada govorimo o pacijentima koji su za elektivni program, da dominiraju pacijenti koji kažu da su kovid pozitivni i da ne mogu da pristupe operacijama. To je jedina istina. U toku noći je samo bilo pet operacija", saopštila je Radulović.

"Vijesti" su jutros objavile da su sve operacije na Hirurškoj klinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) obustavljene u ponedjeljak, osim za hitne slučajeve. To su “Vijestima” potvrdili nezvanično iz te ustanove i pojasnili da je, za sada, operativni program zaustavljen na sedam dana. Zbog porasta broja oboljelih od koronavirusa i sprečavanja širenja infekcije u centrima Klinike za hirurgiju, ne rade se ni operacije pacijenata koji imaju maligna oboljenja.

Povezani članci

12. Januar 2022.

Uprava i kovid zaustavili operacije

Činjenica je da je u noći između utorka i srijede urađeno pet operacija, ali je Radulović izostavila da saopšti da nijesu u pitanju planirani zahvati, već hitni.

Više čitalaca "Vijestima" je potvrdilo da su im operacije ove sedmice odgođene, ali ne zato što su kovid pozitivni, već zbog odluke menadžmenta da obustavi operativni program na Hirurškoj klinici na sedam dana.

Radulović je krajem oktobra saopštila je da neće dozvoliti da drugi pacijenti “budu potisnuti u odnosu na kovid pacijente”, dok je u prvoj polovini novembra poručila da se hirurški program neće prekidati.

“Jedina modifikacija koju ćemo dozvoliti je da se elektivne operacije rade po medicinskom prioritetu, a redovni rad neće biti obustavljen ni na jedan način”, kazala je tada Radulović.

Bonus video: