KCCG nastavlja da obmanjuje javnost: Među operisanim pacijentima nema onih sa hirurgije

Uprava KCCG nije demantovala informaciju koju su "Vijesti" jutros objavile – da je operativni program Hirurške klinike, u koji spadaju planirane operacije kao i operacije pacijenata sa karcinomom, obustavljen na sedam dana.

41219 pregleda 11 komentar(a)
KCCG, Foto: KCCG
KCCG, Foto: KCCG

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) večeras je saopštio da nije istina da se u toj ustanovi rade samo hitne operacije i da se ne operišu pacijenti sa malignim bolestima, kao i da je tokom prva tri dana ove sedmice u Operacionom bloku urađena 51 operacija, od kojih 24 redovne i 27 hitnih.

Međutim, uprava ove ustanove nije demantovala informaciju koju su “Vijesti” jutros objavile – da je operativni program Hirurške klinike, u koji spadaju planirane operacije kao i operacije pacijenata sa karcinomom, obustavljen na sedam dana.

Oni su dostavili izjavu direktora Operacionog bloka Dragana Šarića, kao i izjave pacijenata sa različitih klinika koji su u redovnom terminu operisani u KCCG, a te izjave navodno su snimljene 12. januara, odnosno danas, u poslijepodnevnim satima.

Međutim, niti jedan od pacijenata čije su izjave iz uprave KCCG poslali medijima, nije smješten na Hirurškoj klinici, odnosno u Centru za digestivnu hirurgiju, Centru za grudnu hirurgiju, Centru za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, te Centru za vaskularnu hirurgiju.

Hirurzi Klinike za hirurgiju, kako su to “Vijesti” danas objavile, ne rade planirane, odnosno zakazane operacije, kao ni operacije pacijenata sa malignim oboljenjima, jer je takvu odluku na kolegijumu od 10. januara ove godine donio menadžment KCCG.

Šarić je, navode u KCCG, izjavio da su desetog dana januara uradili pet planiranih i devet hitnih operacija, 11. januara 25 zakazanih i 10 hitnih, a danas 12 redovnih i osam hitnih operacija do 15 sati.

Direktor operacionog bloka, međutim, nije demantovao da je operativni program na Hirurškoj klinici obustavljen, osim za hitne slučajeve.

KCCG je dostavio i izjave pet pacijenata, čija imena "Vijesti" neće objaviti zbog zaštite njihovih ličnih podataka.

Prvoj od njih, navodno, danas je operisano oko, drugi je operisan zbog loma skočnog zgloba. Trećoj pacijentkinji je, kako navode, zakazana operacija lijevoj oka na Očnoj klinici, dok je četvrta danas operisana i nalazi se, tvrde, na odjeljenju za ORL.

Peti pacijent, čije su lične podatke i izjavu poslali medijima, je urološki pacijent.

Bonus video: