Novinarki i fotoreporteru "Vijesti" uručene nagrade

Mandić je nagrađena zbog priče o dječaku Veselinu Nikiću, a Zeković jer je "fotoaparatom zabilježio najljepše, ali i najznačajnije momente koji su obilježili godinu koja je za nama"

15750 pregleda 4 komentar(a)
Zeković i Mandić, Foto: Privatna arhiva
Zeković i Mandić, Foto: Privatna arhiva

Novinarki i fotoreporteru Nezavisnog dnevnika "Vijesti" Svetlani Mandić i Luki Zekoviću večeras su uručene nagrade koje im je dodijelila nevladina organizacija "Sana" u saradnji sa mladima dijaspore.

Nagrade su uručene na svečanosti u KIC "Budo Tomović" u Podgorici.

Mandić je nagrađena zbog priče o dječaku Veselinu Nikiću.

"Kojom je za samo nekoliko sati podigla cijelu Crnu Goru na noge, kao i za brojne druge priče kojima je probudila humanost kod ljudi i tako pomogla velikom broju djece i odraslih da odu na liječenje", navodi se u obrazloženju.

U obrazloženju za Zekovića navodi se da je "fotoaparatom zabilježio najljepše, ali i najznačajnije momente koji su obilježili godinu koja je za nama".

Među ostalim nagrađenim medijskim radnicima su Miomir Maroš (RTCG) za emisiju "Zapisi", urednica CDM portala Aleksandra Obradović i novinar Vladimir Otašević.

Sa ceremonije dodjele nagrada
Sa ceremonije dodjele nagradafoto: Privatna arhiva

Nagrađeni u kategoriji "Heroji godine" su Nikšićanin Milan Bojičić, donor bubrega doktorici Jasmini Međedović iz Berana, Nikšićanin Ratko Drašković, donor bubrega sugrađanki Radmili Raičević, i Beranac Vladimir Šćekić, donor jetre sugrađaninu Vidoju Simonoviću.

U kategoriji "Žene godine" nagrađene su direktorica NVO "Izvor života" Konstantina Vojinović, koja je donirala bubreg Iliji Bulajiću, Snežana Burzan, direktorica KIC-a, za promociju kulture i države i Biljana Otašević, koja je pokrenula devet uspješnih žena čija su humana djela oduševila region.

Sa ceremonije dodjele nagrada
Sa ceremonije dodjele nagradafoto: Privatna arhiva

Nagrada za životno dijelo ide u ruke ljekara i humanista Nebojše Kavarića i Radovana Raca Mijanovića, pjesnikinje i humanitarke Gordane Sarić i socijalne radnice Ljubice Durutović, koja je cijeli radni vijek provela pomažući onima kojima je pomoć bila potrebna.

Dobitnici nagrade "Pomozi srcem" su humanitarna organizacija “Hilal” iz Bijelog Polja koja, dobrovoljni davaoci krvi “Sveti Sava” iz Nikšića, NVU "Žene Bara", Zorica Drakulić Vidaković iz Herceg Novog, Dalibor Petković i muzičari koji su organizovali svirke i prikupili značajna sredstva za liječenje velikog broja djece i odraslih, NVO "Izvor života" iz Nikšića, NVO “Zinak” i "Devet dobrih žena".

Nagradu "Doprinos dijaspore" dobili su: Fondacija "Hemiia" Hajriza Brčvaka, klub "Balkan Sundern", Crnogorska porodica iz Berlina.

Nagrada
foto: Privatna arhiva

Nagrada za humanost preduzetnika dobili su Cerovo, SB Bet, Cosmetics marketi, Coca Cola Crna Gora i Ramel DOO Nikšić.

Bonus video: