Jokić: Hrvatski narod u Crnoj Gori predstavlja snažnu kulturološko istorijsku kariku trajanja

"Kotor i Boka kotorska simbol su civilizacijskog zajedništva koje ovaj prostor vjekovima živi. 13. januar, dan prenosa mošti svetog Tripuna u Kotor, poznat kao Karike, ustanovljen je kao Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori i ove godine ga obilježavamo po drugi put", poručio je Jokić

3326 pregleda 55 reakcija 5 komentar(a)
Jokić, Foto: Facebook
Jokić, Foto: Facebook

Hrvatski narod u Crnoj Gori predstavlja snažnu kulturološko istorijsku kariku trajanja i kao takav temelj je današnjeg savremenog društva i države Crne Gore, saopštio je danas predsjednki Opštine Kotor, Vladimir Jokić.

Iz Opštine Kotor je saopšteno da je Jokić svim pripadnicama i pripadnicima hrvatskog naroda u Crnoj Gori, u ime Opštine Kotor i svoje lično ime, čestitao nacionalni praznik - Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

"Kotor i Boka kotorska simbol su civilizacijskog zajedništva koje ovaj prostor vjekovima živi. 13. januar, dan prenosa mošti svetog Tripuna u Kotor, poznat kao Karike, ustanovljen je kao Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori i ove godine ga obilježavamo po drugi put. Uz želje da i dalje, baštineći svoju kulturu, vjeru, tradiciju, gradite i bogatite naš Kotor, Boku kotorsku i državu Crnu Goru, još jednom čestitam". poručio je Jokić.

Bonus video: