Blagi optimizam uoči zimske sezone u Ulcinju

Nezavidna epidemiološka situacija na teritoriji cijele države već uslovila otkaze najavljenih aranžmana turista

1879 pregleda 0 komentar(a)
Hajdinaga, Foto: Savo Prelević
Hajdinaga, Foto: Savo Prelević

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga blagi je optimista pred početak zimske turističke sezone u najjužnijoj opštini. Kazao je da je nezavidna epidemiološka situacija na teritoriji cijele države već uslovila otkaze najavljenih aranžmana turista, turističkih grupa, sportista i sportskih kolektiva.

”Uprkos tome, blagi sam optimista. Jesenji šampion prve Crnogorseke lige, ekipa Sutjeske iz Nikšića, potvrdila je da od 17. januara počinje pripreme u našem gradu. Takođe, od juče u našem gradu otvoren je osmodnevni kamp za fudbalske golmane uzrasta od osam do 14 godina sa teritorije cijele Crne Gore”, kazao je Hajdinaga “Vijestima”.

Podsjetio je da je u Ulcinju nedavno, na šestodnevnim pripremama, boravila ekipa Vlaznimija iz Skadra.

”Imamo još nekih najava, ali je još rano o imenima. Vidjećemo i kako će se razvijati situacija sa pandemijom COVID-a, moramo biti realni i disciplinovani. Ali moramo znati da ako iko ima uslove da i u ovako teškoj situaciji ugosti turiste i sportiste, onda je to Ulcinj i prije svega, njegova Velika plaža bogom dana za kondicione pripreme”, ocijenio je Hajdinaga.

Podsjetio je da je Ulcinj u septembru, prvi put ugostio reprezentacije susjedne Albanije U17 i U19 i da je to rezultat njegove dobre saradnje sa predsjednikom tamošnjeg Fudbalskog saveza.

”Da vidimo kako će se razvijati situacija sa COVID i kod nas i kod njih pa ako ne bude nekih većih promjena, možda ih opet vidimo ovdje”, kazao je Hajdinaga.

Potvrdio je da “Karizma” i “Otrant” neće raditi ove zime, ali da su na usluzi sportistima brojni mali hoteli u gradu i na Velikoj plaži.

Bonus video: