CGO: Vlada da razriješi Markuša, očekujemo jasan i javan stav Krivokapića, Bratić i Sekulovića

Iz CGO su poručili da bi se ćutanje Krivokapića, Bratić i Sekulovića moglo protumačiti kao podrška seksističkim napadima i govoru mržnje

13485 pregleda 53 reakcija 22 komentar(a)
CGO (Ilustracija), Foto: CGO
CGO (Ilustracija), Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je danas da "osuđuje vrijeđanje Draginje Vuksanović Stanković od strane Jovana Markuša, člana Nacionalne komisije za UNESCO".

Ženski klub Skupštine Crne Gore saopštio je ranije danas da je Markuš prizemnim i primitivnim vokabularom, vrijeđao poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković.

"Ovo nije prvi put da je poslanica Vuksanović Stanković meta mizoginih napada. Vlada Crne Gore bi zbog ovog morala na prvoj narednoj sjednici razriješiti Markuša", ističe se u saopštenju CGO.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su dodali da očekuju i da jasan i javan stav, prije svih, daju predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokkapić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i ministar Sergej Sekulović, koji je i koordinator Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskh prava.

"Njihovo ćutanje bi se moglo protumačiti kao podrška seksističkim napadima i govoru mržnje koji počinju da budu dio svakodnevne prakse prema ženama u društveno-političkoj sferi koje imaju svoj stav. Posebno je zabrinjavajuće kada iza ovog stoje reprezenti vlasti", zaključuje se u saopštenju CGO.

Bonus video: