KCCG: Pacijent prijetio da će nekog ubiti i sve zapaliti, lomio po ambulanti

Navode da se sve ovo dešavalo iako su pacijentu ponuđeni modaliteti na koje može ostvariti željenu uslugu u okviru zdravstvenog sistema. Ističu da ovaj incident nije izolovan, već je ovo situacija koja se u nepravilnim intervalima ponavlja godinama

26197 pregleda 125 reakcija 19 komentar(a)
KCCG, Foto: Savo Prelević
KCCG, Foto: Savo Prelević

Klinički centar Crne Gore podnio je Upravi policije prijavu protiv pacijenta koji je ranije danas, prema riječima osoblja, na psihijatrijskoj poliklinici, u objektu zgrade stare onkologije, najprije na šalteru prijetio sestri da će ih, ako mu ne izdaju lijek “na divlje”, sve zapaliti, da će zapaliti zgradu i prijetio i da će nekoga ubiti.

Navode da se sve ovo dešavalo iako su pacijentu ponuđeni modaliteti na koje može ostvariti željenu uslugu u okviru zdravstvenog sistema.

Iz KCCG kazali su da je ova prijava uslijedila nakon što je u KCCG uhapšen Aleksandar Keković koji je u ovu ustanovu došao naoružan.

stiču da ovaj incident nije izolovan, već je ovo situacija koja se u nepravilnim intervalima ponavlja godinama.

"U aktuelnoj situaciji kada je kompletno osoblje opterećeno, ovakvi slučajevi dodatno otežavaju funkcionisanje uprkos nadljuskim naporima našeg zdravstvenog sistema. Ovim izgledima, imamo razlog da vjerujemo, pogoduju određene društvene okolnosti koje, na žalost svih građana, raspiruju mržnju prema ljudima koji svakog časa spašavaju živote, a koje, dio javnosti, uporno nastoji da predstavi u neprimjerenom, i istini neodgovarajućem, svijetlu", zaključuju iz KCCG.

Bonus video: