Renoviraju Potkovičastu kulu i bastion

”Ovi projekti predstavljaju nastavak aktivnosti Opštine na uređenju Starog grada, tačnije objekata koji predstavljaju kulturna dobra od izuzetnog značaja u samom centru Herceg Novog”, piše u saopštenju

2447 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština
Foto: Opština

Opština Herceg Novi i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta potpisali su ugovore o sufinansiranju dva značajna projekta iz oblasti zaštite i očuvanja kulturnih dobara - sanaciju istočnog zida, kruništa i uklanjanje šuta iz bastiona Svetog Jeronima na kome se nalazi Paviljon Gradske muzike i Konzervatorsko istraživanje i izrada arhitektonsko-konzervatorskog projekta sanacije Potkovičaste (Zapadne) kule.

Oba projekta će, kako je saopšteno te lokalne uprave, realizovati Opština Herceg Novi, a Ministarstvo će ih sufinansirati sa ukupno 46,5 hiljada eura. Projekti su odobreni Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2021. godinu, po predlogu novskog Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

”Ovi projekti predstavljaju nastavak aktivnosti Opštine na uređenju Starog grada, tačnije objekata koji predstavljaju kulturna dobra od izuzetnog značaja u samom centru Herceg Novog”, piše u saopštenju.

Bonus video: