Službenici CB Podgorica prikupili novčana sredstva za Veselina Nikića

Veselin, koji bi nakon srednje škole volio da upiše Policijsku akademiju, zahvalio se Upravi policije na ukazanoj podršci i pomoći koju su mu pružili

15666 pregleda 214 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Službenici Centra bezbjednosti (CB) Podgorica, zajedno sa njihovim sindikatom, prikupili su novčana sredstva za šesnaestogodišnjeg Veselina Nikića iz Nikšića kome su prošle godine za mjesec od posledica korone preminuli majka i devetnaestogodišnja sestra, a bez oca je ostao četiri godine ranije.

Aleksandar Talović, pomoćnik komandira za javni red i mir u CB Podgorica, kazao je da su željeli da na ovaj način makar malo pomognu Veselinu i pokažu mu da nije sam. Podsjetio je da organizuju akciju „Policija u zajednici“ kako bi ostvarili što bolju saradnju sa građanima.

„Jedan od osnovnih zadataka akcije su i humanitarne i volonterske aktivnosti, prepoznavanje glavnih potreba građana i djelovanje u tom smjeru, kako bi povećali povjerenje u policijske službenike“, kazao je Talović i pozvao Veselina, u ime CB Podgorica, da bude njihov gost i obiđe kamp za pripremu specijalaca.

Upravo je akcija prikupljanja novčanih sredstava za Veselina, riječ je o cifri od 1.415 eura, jedna od njihovih humanitarnih aktivnosti.

Veselin, koji bi nakon srednje škole volio da upiše Policijsku akademiju, zahvalio se Upravi policije na ukazanoj podršci i pomoći koju su mu pružili. On je bio i gost Policijske akademije i nakon svega uvjeren je da je poziv službenika policije ono čime bi volio da se bavi.

Nakon što je u "Vijestima" izašao tekst o Nikiću, "na noge" je ustala cijela javnost. Svi su željeli da pomognu da Veselin ostvari svoje želje - da dovrši kuću koju je njegov otac započeo, kao i da, nakon srednje škole nastavi školovanje. Novac je prikupljen, radovi na kući teku, a Veselin je zahvalan svima – kako Konstantini Vojinović, iz NVO "Izvor života“, koja je i pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći, tako i svima koji su odlučili da mu pomognu, posebno dobrotvorima iz Berlina.

Bonus video: