Uručili donaciju petočlanoj porodici iz Pljevalja

"Željko i Nataša, sa svoje troje djece …(od kojih je dvoje maloljetno), žive kao podstanari u Moćevcu sa ukupnim mjesečnim prihodima od 200 eura, što nije dovoljno ni za osnovne račune, imajući u vidu da plaćaju stanarinu 100 eura mjesečno”, navodi se u saopštenju Nove

3170 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Predstavnici Kluba mladih Nove srpske demokratije (NSD) u Pljevljima Jelena Kljajević, Milan Unković, Srđan Knežević i Marija Lekić, uručili su vrijednu donaciju petočlanoj porodici Antonijević koja živi u pljevaljskom naselju Moćevac.

Kako je navedeno u saopštenju novac su obezbijedili članovi ove organizacije.

“Porodica je zapala u probleme 2018. godine kada je Željko, tada zaposlen kao građevinski radnik u Bijeloj, pao sa 6 metara visine i zadobio teške tjelesne povrede koje su prouzrokovale trajni invaliditet. Željko je tada polomio ključnu kost, dva rebra, 12. i 13. pršljen, dok mu je kičmena moždina prekinuta. Liječenje i rehabilitacije u Meljinama, Podgorici i Mladenovcu, nažalost, nisu imali značajnijeg efekta. Željko je ostao u invalidskim kolicima. Danas, Željko i Nataša, sa svoje troje djece …(od kojih je dvoje maloljetno), žive kao podstanari u Moćevcu sa ukupnim mjesečnim prihodima od 200 eura, što nije dovoljno ni za osnovne račune, imajući u vidu da plaćaju stanarinu 100 eura mjesečno”, navodi se u saopštenju Nove.

Članica Kluba mladih NSD Marija Lekić, kazala je da su problemi sa kojima se suočava ova porodica veoma kompleksni i zahtijevni, i pozvala nadležne u državi kao i sve ljude dobre volje, da hitno reaguju i podijele teret koji svakodnevno opterećuje život Antonijevića.

"Danas smo imali priliku da se uvjerimo u koliko teškim uslovima porodica Antonijević živi. Mjesečni prihodi od 200 eura, nisu dovoljni ni za osnovne porodične potrebe. Supruga Nataša je nezaposlena, međutim, nezavidna situacija u kojoj se nalazi Željko odvraća je od bilo kakvog nauma da se posveti traženju posla. U ovom trenutku, jedinu nadu vide u sinu Milanu, koji je završio srednju školu, ali nije u mogućnosti da pronađe posao. Kćerka i drugi sin i dalje uče školu, i to u veoma teškim uslovima. Stoga, koristim ovu priliku da apelujem na državu, lokalne privrednike, ali i sve ljude dobre volje, da izađu u susret porodici Antonijević koja, u ovim hladnim danima, veliku muku muči, između ostalog, i sa ogrjevom", istakla je Lekić.

Bonus video: