Protest ispred bolnice Meljine: Nadležnida u što kraćem roku riješe status zdravstvene ustanove

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je kazala da je interes i cilj Vlade preuzimanje bolnice Meljine

11849 pregleda 25 reakcija 24 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Čitalac Vijesti
Sa protesta, Foto: Čitalac Vijesti

Ispred kapije bolnice Meljine održan je protest građana zbog mogućeg zatvaranja te zdravstvene institucije.

Okupljeni su saopštili da šalju poruku nadležnim institucijama da u što kraćem roku riješe status ove zdravstvene ustanove.

"Kada su vidjeli da jedan grad može da ostane bez bolnice digli su svoj glas, još ne znam u kolikoj mjeri ali mislim da su se građani koliko toliko probudili. Bili su i ranije protesti ali nedovoljno za dalje. Gledam kakvo je okupljanje sad bilo za Institut, Vektra Boku... Nikakav odziv za neke radikalne promjene, sve nekako očekuju to će za njih neko drugi odraditi", kazala je za Radio Jadran Zorica Drakulić Vidaković.

Bolnica Meljine
foto: Čitalac Vijesti

Ona je dodala da ukoliko se zakomplikuje situacija sa bolnicom, da ne isključuju blokadu saobraćajnice dok se ne ispune zahtjevi.

U toku je potpisivanje online peticije Spasiti opštu Bolnicu Meljine.

Bolnica Meljine
foto: Čitalac Vijesti

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je kazala da je interes i cilj Vlade preuzimanje bolnice Meljine.

"I da je vratimo osnovnoj namjeri i svrsi. Bolnica Meljine je devastirana, uištena, svedena na mjeru koja nije smjela da se desi. To nije naš propust, ali je nama ostavljen u nasljeđe za rješavanje. Znate šta se sve dešavalo sa bolnicom i kako je država prodavala i šta je radila sa bolnicom Meljine i taj predmet i dalje nije u potpunosti završen kada je u pitanju pravni sistem. Svako ozbiljno rješavanje ovog problema može da se riješi nakon sudskog epiloga", kazala je ranije ministarka zdravlja.

Stečajni upravnik Bolnice Žarko Ostojić uputio je dopis Vladi, ministrima finansija i socijalnog staranja i zdravstva Milojku Spajiću i Borovinić Bojović, Fondu za zdravstveno osiguranje i predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću, u kojem tražo da pomognu opstanak bolnice Meljine "jer će u suprotnom, zbog nedostatka finansijskih i medicinskih sredstava, bolnica prestati sa pružanjem usluga od 31. januara".

Povezani članci

10. Januar 2022.

Bolnica Meljine se zatvara 31. januara?

Bonus video: