Nikšić: Počela sanacija mosta u Župi

“ Usaglašeno je da se naredne nedjelje počne sa asfaltiranjem ulica po župskim selima u dužini od oko tri kilometra, a ista dinamika je dogovorena i za naredne tri godine"
82 pregleda 0 komentar(a)
Župa nikšićka, Foto: MZ Župa
Župa nikšićka, Foto: MZ Župa
Ažurirano: 29.10.2017. 11:10h

U Župi nikšićkoj počela je sanacija mosta u mjestu Krstovače, na saobraćajnici Nikšić – Morakovo. Prema riječima predsjednika MZ Župa, Dragoljuba Radulovića, sanacija je pokazala u koliko lošem stanju je pomenuti most i koliku je opasnost predstavljao za učesnike u saobraćaju.

“Prilikom početka radova došlo je do obrušavanja materijala ispod asfaltnog zastora. Ovim se potvrdila opravdanost nezadovoljstva mještana Župe zbog stanja glavne saobraćajnice koja im je jedina veza sa Nikšićem. Stoga će se u naredom periodu insistirati na ubrzanju saniranja drugih kritičnih mjesta, posebno potencijalnih klizišta, u rejonu Liverovićkog jezera”, kazao je Radulović.

Podsjetio je da su se predstavnici lokalne uprave i Savjeta MZ Župa dogovorili da projekat za glavnu saobraćajnicu bude završen do kraja septembra naredna godine, a početkom ove sedmice će biti precizirati šta treba odmah sanirati na dionici Rubeža -Krstovače.

“ Usaglašeno je da se naredne nedjelje počne sa asfaltiranjem ulica po župskim selima u dužini od oko tri kilometra, a ista dinamika je dogovorena i za naredne tri godine, čime će se značajno poboljšati stanje putne infrastrukture u župskim selima koja je sada u veoma lošem stanju”, istakao je Radulović.

Nezadovoljni stanjem putne infrastrukture u toj MZ, kao i drugim problemima sa kojim se svakodnevno susreću, mještani su prošle sedmice u mjestu Krstovača na sat blokirali odvoz rude i zaprijetili da će od 1.novembra nastaviti sa svakodnevnom blokadom ukoliko lokalna uprava ne počne da rješava njihove probleme. Nakon toga su imali sastanak sa predstavnicima lokalne uprave i postigli dogovor oko realizacije njihovih zahtjeva, pa su od najavljene blokade odustali.

“Mjesna zajednica će se i firmama koja svoje poslovanje oslanjaju na našu Mjesnu zajednicu obratiti sa zahtjevom da se i one, iz domena svojih mogućnosti,uključe u saniranje problema, a to se prevashodno odnosi na firmu Uniprom metali”, kazao je Radulović.

Bonus video: