ASK: Ivanović nije prijavio sve prihode porodice, Duković imovinu

Agencija je takođe utvrdila da poslanik Halil Duković nije prijavio svu nepokretnu imovinu u Tuzima - pomoćnu zgradu od 33, njivu od 56 i dvorište od 500 metara kvadratnih

11669 pregleda 8 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Poslanik u Skupštini Crne Gore Petar Ivanović prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije, utvrdila je Agencije za sprečavanje korupcije.

Ivanović, kako se navodi u odluci, nije dostavio tačne i potpune podatke o prihodima i imovini članova svoje porodice.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da dostavi tačne i potpune podatke, u suprotnom je propisana novačana kazna od 500 do 2.000 eura.

Poslanik nije prijavio, kako se navodi u odluci, oko 545 eura prihoda supruge Olivije Ivanović, kao ni akcije u "13. Jul Plantaže" i kredit od 1.480 eura.

Takođe nije prijavio prihod sina Luke od 840, a u slučaju sina Save nije prijavio 2.667 eura prihoda.

Poslanik nije prijavio ni preko 159.000 akcija u Eurofondu i 2.300 akcija u Port of Adria.

"Agencija je javnom funkcioneru dostavila poziv za usmenu raspravu koji je javni funkcioner uredno primio 24. maja 2021. godine i rezultate ispitnog postupka koje je javni funkcioner uredno primio 17. juna 2021. godine,na koje se nije izjašnjavao", navodi se u obrazloženju odluke koju potpisuje direktorica Jelena Perović.

Agencija je takođe utvrdila da poslanik Halil Duković nije prijavio svu nepokretnu imovinu u Tuzima - pomoćnu zgradu od 33, njivu od 56 i dvorište od 500 metara kvadratnih.

Duković je kazao da je objekat od 33 metra kvadratna šupa, dok dvorište od 500 kvadrata nije prijavio iz razloga "što se na istom nalazi kuća u kojoj živi, te je smatrao da je dovoljno da prijavi samo nju".

"Takođe je istakao da sve godine prijavljuje i kuću koja se ne vodi na njegovo ime, već na ime pokojnog oca, te da je smatrao da je njegova obaveza i nju da prijavljuje u izvještajima o prihodima i imovini", navodi se u obrazloženju.

Bonus video: