"najbolja posjećenost u posljednjih deset godina"

Popović: Godina pred nama jedna od rekordnih, za prvih 16 dana januara NP Durmitor posjetilo 5,63 hljada turista

Tokom rekordne 2019. godine, u istom periodu je registrovano 2,23 hiljade posjetilaca što predstavlja povećanje od 152,85 odsto

4913 pregleda 142 reakcija 3 komentar(a)
Crno jezero, Foto: Arhiva NPCG
Crno jezero, Foto: Arhiva NPCG

Nacionalni Park Durmitor je za prvih 16 dana januara posjetilo 5,63 hljade turista što predstavlja najbolju posjećenost tom zaštićenom području tokom novogodišnjih i božićnih praznika u posljednjih deset godina.

Iz Nacionalnih parkova (NPCG) je saopšteno da je već otvorena i sezona raftinga, kao i da u narednim mjesecima očekuju dobar početak sezone i interesovanja turista za to područje.

“Poređenja radi, u prvih 16 dana prošle godine registrovano je 1,82 hiljade posjetilaca što predstavlja povećanje od 210,08 odsto, dok je 2020. godine, u istom periodu broj posjetilaca bio 4,47 hiljada, tako da je i u odnosu na tu godinu povećanje od 25,94 odsto”, rekli su iz NPCG.

Tokom rekordne 2019. godine, u istom periodu je registrovano 2,23 hiljade posjetilaca što predstavlja povećanje od 152,85 odsto.

Direktor NP Durmitor, Pero Popović, kazao je da su zadovoljni posjetom i pored toga što su na snazi ograničavajuće epidemiološke mjere.

“Ako se po jutru dan poznaje, mislim da će godina pred nama biti jedna od rekordnih. U strukturi gostiju dominiraju domaći, sa čak 90 odsto, dok su ostali, posjetioci iz regiona, odnosno Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Albanije i Rusije“, rekao je Popović.

Takođe početkom godine, odnosno 5. januara je otvorena i rafting sezona. U organizaciji firme Explorer iz Kolašina, sedmoro turista iz Rusije spustilo se gumenim čamcem do Žugića luke i uživalo u zimskim tarskim brzacima.