Ministarstvo zdravlja: 1. februara sastanak povodom pronalaženja rješenja za bolnicu Meljine

Iz MZ navode da su iz resora zdravstva više puta do sada inicirali hitne susrete u vezi rješavanja pitanja bolnice Meljine, te da je namjera da se problem riješi i da se ona vrati svojoj namjeni i svrsi

4861 pregleda 3 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Savo Prelević
Bolnica Meljine, Foto: Savo Prelević

Povodom aktuelne situacije u bolnici Meljine, Ministarstvo zdravlja (MZ) će organizovati sastanak u utorak, 1. februara, u cilju pronalaženja rješenja za opstanak ove ustanove.

Kako navode u saopštenju, pored predstavnika resora zdravstva, sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva pravde, menadžment bolnice Meljine, stečajna uprava, kao i predsjednik Opštine Herceg Novi.

Iz MZ navode da su iz resora zdravstva više puta do sada inicirali hitne susrete u vezi rješavanja pitanja bolnice Meljine, te da je namjera da se problem riješi i da se ona vrati svojoj namjeni i svrsi.

"Dr Borovinić Bojović je kazala da je namjera Vlade da bolnicu vrati osnovnoj namjeni, da se ona nalazi u devastiranom stanju nakon višegodišnjeg nemara te da je ostavljena u nasleđe kao problem koji zahtijeva najhitniju reakciju nadležnih", navodi se u saopštenju.

Borovinić Bojović je, kako se zaključuje u saopštenju, "podsjetila da rješavanje ovog problema podrazumijeva uključenost i zajedničko djelovanje svih institucija jer je, kako je navela, predmet oko bolnice u Meljinama još pred sudkim sporom i da se tek nakon sudskog epiloga, mogu preduzeti naredni koraci , koji bi vodili vraćanju ove ustanove državi i osnovnoj namjeni, a to je pružanje zdravstvene zaštite za građane Herceg Novog, njegove okoline, ali i turista koji posjećuju ovu opštinu."