Direktor SSŠ u Pljevljima zaposlio bivšeg učenika iz materijalno ugrožene porodice

Bračni par Antonijević i njihovo troje djece od kojih je dvoje maloljetno žive kao podstanari sa ukupnim mjesečnim prihodima od 200 eura što im nije dovoljno ni za račune, imajući u vidu da plaćaju stanarinu 100 eura mjesečno

6789 pregleda 6 komentar(a)
Strunjaš sa dijelom porodice Antonijević, Foto: Goran Malidžan
Strunjaš sa dijelom porodice Antonijević, Foto: Goran Malidžan

Direktor Srednje stručne škole Bojan Strunjaš zaposlio je jednog od članova pljevaljske porodice Antonijević, koja je zapala u finansijske probleme 2018. godine kada je Željko Antonijević, tada zaposlen kao građevinski radnik u Bijeloj, pao sa 6 metara visine i tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede od kojih je trajno ostao vezan za invalidska kolica.

Devetnaestogodšnji Milan Antonijević radiće kao kuvar u Milet bašti koja posluje u sklopu Srednje stručne škole u Pljevljima.

Bračni par Antonijević i njihovo troje djece od kojih je dvoje maloljetno žive kao podstanari sa ukupnim mjesečnim prihodima od 200 eura što im nije dovoljno ni za račune, imajući u vidu da plaćaju stanarinu 100 eura mjesečno.

"Budući da sam došao do saznanja da je porodica jedne naše učenice materijalno ugrožena i samim tim lišena osnovnih uslova za život, zajedno sa kolegama tražio sam način kako da im pomognemo, budući da škola nema na raspolaganju finansijska sredstva koja bismo koristili u te svrhe. Prilikom kontakta sa porodicom Antonijević saznali smo da bi im od velike pomoći bilo zaposlenje starijeg sina Milana koji je prošle godine maturirao u našoj školi na obrazovnom programu tehničar kulinarstva. Sa Milanom sam danas potpisao ugovor o radu i on je sada kuvar u školskom restoranu "Milet bašta". Milan je bio primjeran učenik. Želja svih mojih kolega i moja kao rukovodioca je bila da mu pomognemo u prevazilaženju situacije u kojoj se nedužan našao. Drago mi je da smo u tome uspjeli", izjavio je Strunjaš.

Bonus video: