Otkazano plivanje za Bogojavljenskim krstom u Podgorici

"Ne prekidajući tradiciju, sveštenici će osveštati rijeke i prenijeti blagoslov Bogojavljenja na grad Podgoricu i Crnu Goru"

6504 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Mitropolija crnogorsko-primorska, crkvena opština Podgorica saopštila je da zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona neće biti organizovano masovno plivanje za Bogojavljenskim krstom na sastavcima rijeka Morače i Ribnice.

"Ne prekidajući tradiciju, sveštenici će osveštati rijeke i prenijeti blagoslov Bogojavljenja na grad Podgoricu i Crnu Goru. Na ovaj način Crkva, kao duhovna majka naroda želi da saosjeća sa onima koji su izgubili svoje najmilije, kao i sa onima koji su životno ugroženi, a koji se bore sa opakim virusom i drugim teškim bolestima koje pogađaju zdravlje naroda u Crnoj Gori. Kao odgovorni pravoslavni hrišćani ne želimo da se pravimo kao da se ništa oko nas ne dešava, da ljudi ne boluju i ne bore se za život i da je stanje redovno", navodi se u saopštenju.

Navode da će crkvena opština podgorička uručiti Kliničkom centru Crne Gore, Infektivnoj klinici novčani prilog za jedan obrok svim pacijentima i zaposlenima.

Bonus video: