Školovanja na provjeri: MUP formirao Komisiju za ispitivanje diploma

U dokumentu u koji "Vijesti" imaju uvid, pojašnjeno je da Komisija počinje sa radom odmah nakon formiranja

13379 pregleda 12 komentar(a)
MUP, Foto: Twitter.com/MupCg
MUP, Foto: Twitter.com/MupCg

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) danas je formiralo Komisiju za provjeru validnosti obrazovnih isprava policijskih službenika, rečeno je "Vijestima" iz tog Vladinog resora.

Predsjednik Komisije čiji zadatak je da provjerava diplome policijskih službenika je državni sekretar u MUP, Zoran Miljanić, a članovi su Srđa Martinović, Vida Radomirović, Peđa Tanjević, Hermin Šabotić i Olivera Vojinović iz MUP, kao i Marko Stanković iz Uprave policije (UP).

U dokumentu u koji "Vijesti" imaju uvid, pojašnjeno je da Komisija počinje sa radom odmah nakon formiranja, odnosno danas.

"U susret evropskim integracijama i imajući u vidu ozbiljne bezbjednosne izazove i obaveze koji stoje pred Upravom policije na putu pristupanja Evropskoj uniji, javlja se potreba za povećanjem profesionalnosti rada policijskih službenika kao i jačanjem kadrovskih kapaciteta Uprave policije. Imajući u vidu doprinos koji Policija daje u očuvanju mira, bezbjednosti svih građana i borbi protiv svih oblika kriminala, od velike je važnosti da na odgovornim funkcijama budu odgovorni, stručni i kvalitetni kadrovi", piše u obrazloženju Odluke.

Bonus video: