nakon donacije ultrazvučnog aparata za onkološke pacijente

MCP donirala hiljadu eura Klinici za infektivne bolesti KCCG

"Donacija će biti upotrijebljena na najbolji mogući način i u interesu pacijenata“, poručio je Terzić, a na donaciji se zahvalila i direktorica Klinike za infektivne bolesti, dr Đuković Savović

2360 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Klinički centar Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Klinički centar Crne Gore

Mitropolija crnogorsko-primorska donirala je Klinici za infektivne bolesti hiljadu eura, nakon donacije ultrazvučnog aparata za onkološke pacijente, poručeno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Kako navode, donaciju je uručio sekretar crkvene Opštine podgoričke, Predrag Šćepanović, a preuzeli su je direktorica Kliničkog centra, doktorka Ljiljana Radulović, medicinski direktor dr Zoran Terzić i direktorica Klinike za infektivne bolesti, dr Ivana Đuković Savović.

Terzić se u ime KCCG, svih zaposlenih i pacijenata zahvalio na "kontinuiranoj brizi i za naše osoblje i za građane koje liječimo."

"Donacija će biti upotrijebljena na najbolji mogući način i u interesu pacijenata“, poručio je Terzić, a na donaciji se zahvalila i direktorica Klinike za infektivne bolesti, dr Đuković Savović.

„Nastavićemo da se trudimo i da liječimo pacijente kao i do sada sa željom da ćemo uskoro imati novu Kliniku za infektivne bolesti“, kazala je Savović.

Šćepanović je pozvao građane da razumiju "da je KCCG izgrađen kada je Podgorica imala oko 100 hiljada stanovnika, a da ih danas ih je oko 250 hiljada, zbog čega je logično da su smještajni kapaciteti KCCG mali, ali i da su, kako je rekao, srce i duša naših ljekara i medicinskog osoblja ogromni."

On je zamolio sve da imaju razumijevanja za ljekare jer "imaju ogroman zadatak"

"Pandemija traje dvije godine, a ovi ljudi su bili preopterećeni i u ranijem periodu. Oni sada skoro da nemaju ni svoj porodični ni privatni život, zbog čega smo mi, kao crkva, odlučili da jedan skromni prilog danas damo za Infektivnu kliniku i da im poželimo da imaju što manje posla“, poručio je Šćepanović.

Ističe da niko ne može da se ponaša kao da je stanje redovno, te da su oni "danas odustali i od plivanja za časni krst, i od pjesme i zajedničkog ručka".

„Znamo da će ova skromna donacija otići onima kojima je pomoć potrebna. Želimo svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori, ljekarima, medicinskom osoblju, ljudima koji rade u administraciji da poželimo da imaju manje posla“, zaključuje se u saopštenju.