Pantović: Radili smo na odgovoran način

”Riječi direktora Krulanovića ne uzimamo ozbiljno jer je, sudeći po našem razgovoru, čovjek koji zastupa jedno, govori drugo, a donosi odluke i obrazlaže ih na potpuno drugačiji način"

3304 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Direktorica Baletske škole “Princeza Ksenija” Vanja Pantović, čije odjeljenje u Nikšiću je od juče zatvoreno, reagovala je na navode direktora Nikšićkog pozorišta Radinka Krulanovića, da su u toj ustanovi od 2016. godine boravili nezakonito, što kako je rekao, pokazuju i negativni odgovori Direkcije za imovinu, koji datiraju još od 2019. godine, zbog kojih Baletska škola nije dobila traženu saglasnost.

”Riječi direktora Krulanovića ne uzimamo ozbiljno jer je, sudeći po našem razgovoru, čovjek koji zastupa jedno, govori drugo, a donosi odluke i obrazlaže ih na potpuno drugačiji način. Pominjanje zakona i poštovanje istog neka bude Krulanovićeva dalja misija na čelu ove važne institucije kulture iz koje je protjerao jednu obrazovnu ustanovu”, piše u reagovanju.

Krulanović je kazao da njihova namjera nije da “ukinu školu već da stvar uvedu u pravne okvire”, kao i da ugovor, na koji se direktorica poziva, nije legalan jer je sklopljen sa tadašnjim direktorom Pozorišta, a ne sa Opštinom, koja je osnivač javne ustanove.

”Čovjek samo može da se začudi čitajući njegov stav da je jedna škola ‘nelegalno’ radila, što će reći ‘prokrijumčarila’ profesore sa svih strana svijeta, ilegalno puštala muziku Mocarta, Betovena, Šopena, Bramsa i ostalih sumnjivih tipova na scenu Nikšićkog pozorišta, u prisustvu brojne publike, izvodila najveća ostvarenja klasičnog baletskog nasljeđa, učenike tjerala da nauče osnove bontona, solfeđa, repertoara, vršeći svetu misiju obrazovanja pod krovom ustanove koja je opšte dobro grada Nikšića. Dajmo šansu direktoru Krulanoviću i Savjetu Pozorišta da dalje promišljaju unapređenje rada te ustanove na radost grada Nikšića i čitave Crne Gore”, poručla je Pantovićeva.

Ponovila je da je škola na poziv Nikišićkog pozorišta započela nastavno-obrazovni proces i preduzimala korake u dijelu verifikacije odjeljenja u Nikšiću, da je SO finansirala prostorije, da je Direkcija za imovinu trebalo da da saglasnost, kao i da je škola svoj dio posla koji se odnosi na organizaciju nastavno-obrazovnog procesa “obavljala na najodgovorniji način”.

Bonus video: