Prave tank kod oficirske zgrade

”Porto Montenegro” gradi novi veliki tehnički objekat za opsluživanje novog krila tog kompleksa

2611 pregleda 0 komentar(a)
Lokacija na kojoj će se graditi novi tehnički objekat, Foto: Siniša Luković
Lokacija na kojoj će se graditi novi tehnički objekat, Foto: Siniša Luković

Kompanija “Adriatic Marinas” iz Tivta podnijela je zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje infrastrukture za dio novog naselja “Boka Place” koje se trenutno gradi u nautičko-turističkom centru “Porto Montenegro” u Tivtu.

Plan te kompanije je da u dvije etape na parceli u sjevernom dijelu “Porto Montenegra” u blizini Ulice Blaža Jovanovića, ispod jedne od starih tzv. oficirskih stambenih zgrada, napravi novi objekat u kome će biti smješten dio vodovodne infrastrukture, ali i tehničke prostorije za radnike “Porto Montenegra” koji rade u službi održavanja tog kompleksa.

Riječ je o urbanističkoj parceli UP 2-25 površine 1.325 kvadrata na kojoj je sada djelimično smješten privremeni objekat auto-servisa “Stop” koji je državnom studijom lokacije “Arsenal” po kojoj se gradi “Porto Montenegro”, predviđen za uklanjanje.

Na toj lokaciji “Adriatic Marinas” planira da izgradi infrastukturno-tehnički objekat ukupne bruto građevinske površine od 665 kvadrata, koji će se sastojati iz prizemlja i jedne podzemne etaže. Korištenjem odlika prirodne konfiuguracije terena i masovnim ozelenjavanjem koje je predviđeno na ukupnoj površini od 123 kvadrata, novi objekat će biti vizuelno u najvećoj mjeri utopljen u okruženje.

Glavni dio podzemne etaže novog objekta činiće veliki tank za vodu kapaciteta 800 metara kubih sa pumpnom stanicom i pripadajućom elektromašinskom opremom za potrebe čitavog obližnjeg kompleksa “Boka Place”. U podzemnoj etaži će biti i parking prostor za deset automobila, dok će se na prizemnoj etaži nalaziti magacin i prostorije za rad i boravak zaposlenih (garderoba, kupatila, sanitarni čvorovi i prostorije za odmor), dok će na krovu objekta biti mašinske instalacije i solarni paneli. Od ukupnog kapaciteta podzemnog tanka za vodu, 500 kubika je namijenjeno za protivpožarni sistem u kompleksu “Boka Place”, dok je 300 kubika namijenjeno za navodnjavanje zelenih površina u tom dijelu “Porto Montenegra”.

Bonus video: