Projekat za stajalište u Toploj

Na tom mjestu u Herceg Novom nalaze se Dom zdravlja, Centar bezbjednosti, škola i vrtić, pa je frekventno

5050 pregleda 1 komentar(a)
Prikaz projektovanog stajališta, Foto: Opština
Prikaz projektovanog stajališta, Foto: Opština

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog završila je izradu glavnog projekta za izgradnju i uređenje novog autobuskog stajališta i trotoara na Toploj.

Prema rješenju, kako je saopšteno iz Opštine, stajalište je predviđeno na lokaciji kod Doma zdravlja, a trotoar će biti izgrađen na dionici od nadvožnjaka do semafora.

”Na ovaj način će jedno od najfrekventnijih saobraćajnih čvorišta u gradu po prvi put dobiti uređeno autobusko stajalište i trotoar sa obje strane magistrale, što će značajno doprinijeti poboljšanju bezbjednosti pješaka i vozača, kao i rasterećenju saobraćaja na magistrali i ovoj raskrsnici. Projekat podrazumijeva izgradnju i uređenje stajališta sa stepeništem, koje će biti konekcija prema nadvožnjaku i Domu zdravlja, kao i novog trotoara na dionici na kojoj do sada nije bilo pješačke komunikacije sa desne strane magistrale u pravcu ka semaforu, objašnjava direktor Agencije za izgradnju i razvoj Aleksandar Kovačević.

Kako kaže, to je projekat za kojim već godinama postoji potreba, prvenstveno zbog bezbjednosti i rasterećenja magistrale na lokaciji prema kojoj gravitira ogroman broj građana, jer se ovdje nalaze centralna zgrada Doma zdravlja, Centar bezbjednosti, škola i vrtić.

”Rješenje je urađeno prema odluci o izgradnji objekta od opšteg interesa koja je usvojena u lokalnom parlamentu. Nakon što je završen idejni projekat, predstoji da Opština kao investitor raspiše tender za izbor izvođača radova, što se očekuje tokom narednog mjeseca”, kazao je Kovačević.

On je naveo da je taj projekat jedan u nizu onih koji za cilj imaju unaprijeđenje bezbjednosti saobraćaja, te najavljuje projekte izgradnje još dva autobuska stajališta uz magistralu na potezu od Herceg Novog prema Igalu.

Bonus video: