Higijena doma – kako kupovati pametno?

Kućna higijena traži vrijeme, organizaciju i kvalitetne proizvode koji će olakšati posao

57289 pregleda 0 komentar(a)
Idea, Foto: IDEA
Idea, Foto: IDEA

Čistoća je pola zdravlja. Ovo nije samo puka fraza, već lekcija koju učimo od malena, a koju treba primjenjivati na djelu svakog dana. Kao i kod lične higijene, i čistoći doma treba posvetiti posebnu pažnju.

Koliko god da smo svjesni važnosti kućne higijene, to je posao koji traži vrijeme, organizaciju i odabir pravih proizvoda koji će nam taj posao olakšati. Evo nekoliko savjeta koji će učiniti da kupovina artikala i organizacija čišćenja budu manje stresni, a ujedno isplativiji.

Idea
foto: IDEA

Provjerite zalihe

Nekad se desi da tokom kupovine u korpu ubacimo proizvod koji smo ugledali na rafu, ali nismo sasvim sigurni da li nam je zapravo neophodan. Nekad prosto kažemo sebi da ga treba imati kao zalihu i da je ono što imamo kući već pri kraju. Kada dođete kući i shvatite da imate par napola istrišenih pakovanja, uvidjećete zbog čega je važno provjeriti zalihe prije kupovine.

Idea
foto: IDEA

Soba po soba

Ako praktikujete pisanje spiska namirnica koje su vam neophodne za frižider, isto važi i za proizvode za higijenu doma. Razmislite pojedinačno o svakoj prostoriji i šta vam je potrebno za čišćenje. Bilo da su to sredstva za njegu podova, prozora za dnevnu sobu ili sredstva za čišćenje kuhinjskih površina, pa do sredstava za čišćenje kupatila, imajte na umu da neke proizvode možete koristiti samo za određene površine i prostorije.

Idea
foto: IDEA

Birajte niže cijene

Iako higijena doma često zna da drastično poveća ukupan zbir na računu, jednako su nam neophodni kao i ostali artikli u korpi. Zato, proizvode koje inače birate i koji su vam potrebni kupujte po nižim, akcijskim cijenama.

Imjate na umu da su to artikli koje ćete koristiti duže vrijeme, pa je kupovina po nižoj cijeni isplativija. Možete ih pronaći u IDEA prodavnicama, u sklopu aktuelnog kataloga koji možete prelistati ovdje.

Osim proizvoda za higijenu doma, očekuje vas preko 1000 artikala po nižim cijenama uz oznake - akcija, niža cijena, super prilika, kupi više-plati manje i Super cijena za korisnike Super kartice.