Sindikat medija osudio napad na Doknića

"Napeta politička atmosfera u zemlji ne smije biti povod za bilo kakve napade na novinare/ke i zaposlene u medijima kojima je ovih dana već dovoljno otežan posao zbog brojnih dešavanja na političkoj sceni"

1671 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) osudio je jučerašnji napad na dopisnika Televizije Crne Gore (TVCG), Slobodana Doknića.

"Napeta politička atmosfera u zemlji ne smije biti povod za bilo kakve napade na novinare/ke i zaposlene u medijima kojima je ovih dana već dovoljno otežan posao zbog brojnih dešavanja na političkoj sceni. Pozivamo nadležne organe da adekvatno kazne počinioca, a cjelokupno društvo na smirivanje tenzija. Novinari/ke u svim okolnostima moraju biti slobodni da izvještavaju i bezbjedni dok obavljaju svoj posao", navodi se u saopštenju SMCG.

Dodaju da u proteklom periodu to im nije bilo omogućeno, pa su samo u 2021. godini zabilježili 25 napada, pritisaka i prijetnji upućenih medijskim poslenicima.

"Podsjećamo i da je na snazi izmjenjeni Krivični zakonik kojim su kazne za napade na osobe koje vrše poslove od javnog interesa pooštrene. Nadamo se da će to odvratiti neodgovorne pojedince od budućih napada", navodi se u saopštenju.

Bonus video: