Žabljak: Potvrđena odluka o smjeni Radulovića, Bošković na čelu "Komunalnog"

Predsjednik odbora direktora u Komunalnom preduzeću Milan Anđelić saopštio je da je Radulović zbog zdravstvenih problema podnio ostavku na tu funkciju
204 pregleda 0 komentar(a)
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 28.10.2017. 12:18h

Glasovima svih 17 odbornika vladajuće DPS-SD većine u SO Žabljak danas je dato zeleno svjetlo na odluke Odbora direktora „Komunalno i vodovod“ DOO Žabljak o razrješenju Radenka Radulovića, izvršnog direktora tog preduzeća i imenovanju Radovana Boškovića za vršioca dužnosti izvršnog direktora toga preduzeća na to radno mjesto.

Na zasijedanju nije bilo odbornika opozicije.

Predsjednik Odbora direktora u Komunalnom preduzeću Milan Anđelić u svojstvu predlagača odluka o razrješenju Radulovića i imenovanju Boškovića saopštio je da je Radulović zbog zdravstvenih problema podnio ostavku na tu funkciju.

"Obavili smo razgovore sa više zaposlenih u preduzeću i niko od njih nije iskazao interesovanje da preuzme ovu funkciju u okolnostima problema sa vodosnadbijevanjem usred turističke sezone i investicijama koje su se preduzimale da se ti problemi rješavaju. Ostavku kao lični čin Radulovića prihvatili smo svjesni njegovog narušenog zdravstvenog stanja. Bošković, koji je ranije bio direktor preduzeća, prihvatio se tog zadatka pa predlažem da se naše odluke prihvate i raspiše konkurs za izbor direktora preduzeća", kazao je Anđelić ističući da je odbor direktora ova pitanja rješavao shodno važećim propisima.

Predlozi ovih odluka prošli su resorne odbore u u raspravi po tom pitanju Milorad Zarubica (DPS) saopštio je da je u preduzeću bio prisutan nerad, nedisciplina i postupci koji su imali karakteristike sabotaža kada je u pitanju vodosnadbijevanje.

Tačka razrješenja i imenovanja bila je posljednja u sazivu sjednice koja je održana u četvrtak. Predstavnici opozicije kroz proceduralna reagovanja ukazivali da se cijeli postupak sprovodi suprotno propisima smatrajući i da je o tome prvo trebalo da se izjasne odbornici jer je Skupština opštine osnivač preduzeća, pa tek onda Odbor direktora. Kad je ta tema došla na dnevni red, oni su napustili zasijedanje, a u Sali nije bilo kvoruma za nastavak sjednice.

Takođe jednoglasno, danas je za izvršnog direktora DOO „Sportski centar Žabljak“ u Žabljaku, nakon konkursne procedure izabran Batrić Grbović.

Bonus video: