Adžić: Uključićemo se u rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnim institucijama

Savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić je istakao da postoji spremnost kabineta potpredsjednika Vlade da pomogne u rješavanju problema nastalog prilikom realizacije ovog projekta i da je kabinet spreman da razmotri sva moguća rješenja koja su u zakonskom okviru

9334 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Bezbjednosni sektor je prva linija odbrane države i zaslužuje posebnu pažnju u rješavanju stambenih problema zaposlenih, kazao je savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić u razgovoru sa predstavnicima Sindikata bezbjednosnih institucija.

Kako je saopšteno iz Vlade, Adžić je upoznat sa problemom na koji je naišao Sindikat prilikom realizacije projekta stambene zgrade za zaposlene u bezbjednosnim institucijama u Herceg Novom.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Sindikata Mladen Šuškavčević, gradski menadžer Opštine Herceg Novi Dušan Vukić, sekretar sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, Vladislav Velaš i predstavnik vlasnika zemljišta Minja Ivanović Bulatović.

“Oni su istakli da problem realizacije izgradnje zgrade predstavlja trošak komunalnog opremanja koji je za njih i njihove zaposlene prevelik i da nijesu u mogućnosti riješiti ga bez pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade”, kaže se u saopštenju.

Dodali su da su do sada imali veliko razumijevanje i podršku svih državnih institucija kao i Opštine Herceg Novi.

Adžić je istakao da postoji spremnost kabineta potpredsjednika Vlade da pomogne u rješavanju problema nastalog prilikom realizacije ovog projekta i da je kabinet spreman da razmotri sva moguća rješenja koja su u zakonskom okviru.

„Crna Gora je u posljednjih godinu dana pokazala veći senzibilitet prema socijalnoj pravdi svih građana, pa i zaposlenih u bezbjednosnom sektoru. Dodatno nas ohrabruje u realizaciji ovog projekta i to što postoji volja i spremnost Opštine Herceg Novi da da maksimalan doprinos u rješavanju ovog problema“, rekao je Adžić.

Adžić je naveo da je bezbjednosni sektor prva linija odbrane države i da oni zaslužuju posebnu pažnju u rješavanju stambenih problema zaposlenih.

On je kazao da se nada da će u budućnosti biti sve više sličnih projekata u svim gradovima Crne Gore.

Adžić i Šuškavčević, kako se navodi, razgovarali su i o mogućnostima realizacije sličnih projekata i u drugih gradovima Crne Gore.

Bonus video: