Nakon sastanka sa Galićem muzičari i dalje nezadovoljni; protesti od ponedjeljka

“Upravo smo izašli sa sastanka.Dobili smo potvrdu da možemo početi sa radom od 3. februara, ako nas epidemiloška situacija ne iznenadi”, kazao je agenciji Mediabiro muzičar Mihailo Radonjić ispred Udruženja estradnih umjetnika.

15619 pregleda 18 komentar(a)
Radonjić, Foto: Mediabiro
Radonjić, Foto: Mediabiro

Nove mjere za suzbijanje pandemije korona virusa koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore donio ponovo obuhvataju zabranu svirki i nastupa, čime se muzičarima onemogućava da rade svoj posao i zarađuju.

Nezadovoljni takvom odlukom, muzičari su se danas sastali sa direktorom Instituta za javno zdravlje Igorom Galićem.

“Upravo smo izašli sa sastanka. Dobili smo potvrdu da možemo početi sa radom od 3. februara, ako nas epidemiloška situacija ne iznenadi”, kazao je agenciji Mediabiro muzičar Mihailo Radonjić ispred Udruženja estradnih umjetnika.

On je kazao da ni ovakvom odlukom nijesu zadovoljni, jer je mnogobrojnim muzičarima, koji su trenutno bez posla, potrebno da sa radom krenu ranije.

“Mi ćemo ipak krenuti sa našim najavljenim protestima, koji će se održavati svakodnevno, sve do ispunjenja naših zahtjeva.U međuvremenu, mi ćemo poslati i dopis Ministarstvu zdravlja, jer su oni najvažnija institucija kada je u pitanju naš problem”, kazao je Radonjić.

On ističe da subvencije za njih nisu moguće, jer i dalje imaju neriješen status, uprkos brojnim razgovorima koje su imali.

“U skladu sa sadašnjom situacijom, ne postoji mogućnost da muzičari dobiju bilo kakvu pomoć od države”, kazao je on.

Radonjić ispred Udruženja estradnih umjetnika poručuje i zahtijeva od nadležnih organa da što prije reaguju, kako bi se brojnim muzičarima u Crnoj Gori omogućio rad.

Bonus video: