CGO: Građani svoj stav oko komplikovane političke situacije da izražavaju na demokratski način

Istakli su da političke razlike ne mogu i ne smiju biti razlog da iko bude vrijeđan na nacionalnoj osnovi i da prema tome jasan otklon moraju imati svi kojima je na srcu građanski koncept države Crne Gore

5921 pregleda 3 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Iz Centra za građansko obrazovanje osudili su sinoćnje uvrede na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na protestu ispred zgrade RTCG-a.

Istakli su da političke razlike ne mogu i ne smiju biti razlog da iko bude vrijeđan na nacionalnoj osnovi i da prema tome jasan otklon moraju imati svi kojima je na srcu građanski koncept države Crne Gore.

Apelovali su na građane da svoj stav oko komplikovane političke situacije u zemlji izražavaju na demokratski način, a da posebnu odgovornost za format i sadržaj protesnih okupljanja imaju političari i javni funkcioneri koji ih podržavaju ili učestvuju na njima.

"Od javnih funkcionera i političara se očekuje da argumentovano i primarno kroz institucije vode svoje političke bitke i zastupaju svoje politike i da ni na koji način ne zloupotrebljavaju javne resurse zarad partikularnih interesa", saopšteno je iz CGO-a.

Bonus video: