Spasili tri promrzle osobe u Kučima

Veći dio puta do lica mjesta bio je pod sniježnim smetovima, pa su spasioci ostavili vozila na nekoliko kilometara od te lokacije i put nastavili motornim sankama

13533 pregleda 38 reakcija 2 komentar(a)
Foto: SZS Glavnog grada/Screenshot
Foto: SZS Glavnog grada/Screenshot

Specijalizovani alpinistički tim Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada sinoć u 19 sati uspješno je okončao spasilačku akciju u mjestu Kastrat u Kučima, nakon što ih je Direktorat za zaštitu i spašavanje - OKC oko 15.15 obavijestio da se na toj lokaciji nalaze osobe zarobljene u sniježnim smetovima.

"Pripadnici Službe uspjeli su da se probiju nekoliko kilometara zavejanog puta i dođu do ugroženih lica. Naime, u pitanju su tri promrzle osobe čiji je prevoz organizovan motornim sankama do mjesta gdje su se nalazila vozila Službe zaštite i spašavanja. Akcija pretrage terena otpočela je u 17.15h i uspješno okončana u 19.00h", naveli su iz SZS na Fejsbuku.

Kazali su da je do lica mjesta veći dio puta bio pod sniježnim smetovima, pa su pripadnici Službe ostavili vozila na nekoliko kilometara od lica mjesta i put nastavili motornim sankama.

Bonus video: