SNP: Slobodno i nezavisno novinarstvo konačno da dobije značaj koji mu pripada

Iz SNP-a kazali da Crnoj Gori neće biti boljitka dok se ne privedu pravdi nalogodavci i ubice Duška Jovanovića, ali i u potpunosti ne rasavijetle svi ostali slučajevi napada na novinare

2214 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Demokratije nema bez slobodnog novinarstva i vrijeme je da nadležni državni organi učine sve da prestanu pritisci, a pogotovo napadi na novinare, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) povodom 23. januara - Dana novinara Crne Gore.

Kazali su kako se nadaju da će sloboda izražavanja, borba za istinu i profesionalizam novinarima biti ideja vodilja u budućem radu.

"Vjerujemo da će se položaj novinarske branše u Crnoj Gori poboljšati, što znači, prije svega, regulisanje njihovog radnog statusa, povećanje plata i poboljšanje uslova rada", saopšteno je iz SNP-a.

Crnogorskom društvu nema pravde niti će biti boljitka dok se, kako su kazali, konačno ne privedu pravdi ubice i nalogodavci ubistva urednika "Dana" Duška Jovanovića, urednika lista "Dan", koji je "na oltar slobode medija dao i svoj život", ali i potpuno rasvijetle svi ostali slučajevi napada na novinare, kao što su napadi na Oliveru Lakić, Tufika Softića i brojne novinare kojima je i život bio ugrožen samo zato što su se bavili svojim poslom.

"Privilegovanih i povlašćenih više ne može biti, posle 30 godina promijenjena je autokratska vlast, pa je vrijeme da i slobodno i nezavisno novinarstvo dobije značaj koji mu pripada", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: