razmišljaju krivično da gone Ostojića

Radnici Solane od 1,5 miliona duga dobili 300.000

Radnici Solane kažu da razmatraju mogućnost da krivično gone stečajnog upravnika zbog neisplaćenog novca od prodaje dijela imovine 2020. godine

2579 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelevic
Foto: Savo Prelevic

Radnici ulcinjske Solane razmatraju mogućnost da podnesu krivičnu prijavu protiv stečajnog upravnika Žarka Ostojića zbog neispunjenja svojih obaveza prema njima kao povjeriocima prvoga reda, potvrdio je “Vijestima” predstavnik radnika Veselin Mitrović.

On je kazao da je tačan podatak koji je Ostojić iznio na skupštinskoj Komisiji za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije da je radnicima do sada isplaćeno skoro 300.000 eura za četiri godine.

”Ali, to je daleko od 1,2 miliona eura, koliko nam se još duguje”, kazao je Mitrović.

Prema riječima Mitrovića, 70 bivših i sadašnjih radnika Solane, pojedinačno u pisanoj formi, nedavno se obratilo presjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, stečajnom sudiji Draganu Vučeviću i Ostojiću, negodujući zbog neisplaćenog novca od prodaje starog željeza, sitnog inventara, osnovnih sredstava i voznog parka u avgustu 2020. i od prodaje pakirnice iz decembra iste godine.

”Odgovor je stigao samo od sudije Vučevića. Svima je odgovorio istim tekstom koji se, da parafraziram, može svesti na rečenicu da je stečajni upravnik nezavisan od suda. Jovanić i Ostojić nijesu nas udostojili odgovora”, kazao je Mitrović.

On je istakao je da radnici sumnjaju da je pakirnica koja je prodata za 42 hiljade eura, završila u Nikšiću kao staro željezo, kako tvrdi Ostojić.

”Vjerujemo da je ona prodata negdje u BiH i to kao funkcionalna cjelina”, kazao je Mitrović.

Ostojić je ranije “Vijestima” potvrdio da je pakirnica prodata za 42 hiljade eura nikšićkoj firmi “Centar za reciklažu”, koja je, kako piše na sajtu, jedna od vodećih crnogorskih firmi za sakupljanje, preradu i promet metalnih otpadaka, kao i i unutrašnju i spoljnju trgovinu. On je tada kazao da je Solana pakirnicu kao polovnu kupila u Italiji.

Mitrović je kazao da radnici nijesu dobili ni odgovor na pitanje da li je i kada održana sjednica odbora povjerilaca, budući da to zakon propisuje.