Bečić uputio Predlog da Pećanac dobije crnogorsko državljanstvo

"Svojim uspješnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, gospođa Pećanac je dala značajan doprinos promociji Crne Gore i njenoj kulturi, na čemu smo joj neizmjerno zahvalni"

18118 pregleda 45 reakcija 27 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je uputio Predlog da Vesna Pećanac dobije crnogorsko državljanstvo.

"Gospođa Pećanac, naša istaknuta glumica i supruga pokojnog Živka Nikolića, velikana crnogorske kinematografije, to i zaslužuje. Svojim uspješnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, gospođa Pećanac je dala značajan doprinos promociji Crne Gore i njenoj kulturi, na čemu smo joj neizmjerno zahvalni", napisao je Bečić na Tviteru.

U obrazloženju predloga, koji je Bečić uputio ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću se navodi da "činjenica da nije riječ samo o vrhunskoj glumici, već i o supruzi jednog od velikana crnogorske kinematografije Živka Nikolića, dodatno obavezuje nadležne državne organe da izađu u susret njenoj želji za prijem u crnogorsko državljanstvo".

"Stoga, predlažem da shodno članu 12 Zakona o crnohorskom državljanstvu, gospođa Vesna Pećanac bude primljena u crnogorsko državljanstvo i na taj način uspostavi javno-pravni odnos sa državom Crnom Gorom", naveo je Bečić u obrazloženju.

Bonus video: