PROJEKCIJOM DOKUMENTARNOG FILMA "POŽARI U CRNOJ GORI" POČELA TRODNEVNA KONFERENCIJA

Dug put do poboljšanja životne sredine

Konferenciju “Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija” otvoriće sjutra premijer Zdravko Krivokapić, šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, glavna urednica i portparolka Reportera bez granica Pauline Ades-Mevel i direktorica CIN-cG Milka Tadić Mijović

8652 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Projekcijom dokumentarnog filma “Požari u Crnoj Gori: Uzroci i posljedice“ večeras je počela trodnevna konferencija na temu istraživackog novinarstva u oblasti zaštite životne sredine.

Konferencija je dio projekta koji organizuju Centar za istrazivačko novinarstvo Crne Gore Centar (CIN-CG) u saradnji sa Balkanskom istraživačkom regionalnom mrežom (BIRN) i nedjeljnikom Monitor.

Uoči prikazivanja filma, izvršna direktorica CIN-CG Milka Tadić Mijović kazala je da je konferencija “finale jednog velikog projekta koji je trajao dvije godine”. “On je pokazao da je stanje životne sredine veoma veoma zabrinjavajuće i da je pred nama dug put da unaprijedimo prilike,” kazala je Tadić Mijović.

Dokumentarni film djelo je novinarke CIN-CG Đurđe Radulović. Saradnik na projektu je i Crnogorsko društvo ekologa (CDE).

CIN konferencija
foto: Miloš Rudović

Poslije prikazivanja filma uslijedila je diskusija učesnika na temu požara u Crnoj Gori.

CIN konferencija
foto: Miloš Rudović

Konferenciju “Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija” otvoriće sjutra premijer Zdravko Krivokapić, šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Oana Kristina Popa, glavna urednica iportparolka Reportera bez granica Pauline Ades-Mevel i Tadić Mijović.

Među ostalim učesnicima konferencije su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, bivša njemaćka ambasadorka Gudrun Štajnaker, ekološki aktivisti iz zemlje i regiona i mnogi drugi.