I u 2021. godini najviše se surfovalo u mobilnoj mreži Telekoma

Telekom kontinuirano broji najviše korisnika mobilnog interneta

Telekom je četiri godine zaredom lider u ovoj oblasti

15673 pregleda 0 komentar(a)
Telekom, Foto: Telekom
Telekom, Foto: Telekom

I u 2021. godini najviše se surfovalo u Telekom mobilnoj mreži, pokazuju zvanični podaci. Telekom je četiri godine zaredom lider u ovoj oblasti, a kroz njihovu mobilnu mrežu tokom prethodne godine prošlo je oko 28 miliona gigabajta podataka, što čini gotovo 40% ukupnog internet saobraćaja u zemlji.

Crnogorski Telekom je zajedno sa korisnicima još jednom oborio sve rekorde kada je riječ o protoku podataka kroz mobilnu mrežu, i to bilježeći rast saobraćaja od čak 37% u odnosu na 2020. godinu. U poređenju sa 2019. godinom, korisnici Telekoma bili su gotovo dvostruko aktivniji na mreži.

Uz to, Crnogorski Telekom je i 2021. godinu završio sa najvećim brojem korisnika mobilnog interneta u Crnoj Gori, koji je u odnosu na 2020. godinu porastao za oko 9 procenata.

„Telekom je iz godine u godinu lider u ovom segmentu, a taj kontinuirani rast broja korisnika mobilnog interneta, zatim količine saobraćaja u mreži, ali i sve većeg zadovoljstva korisnika našim uslugama i mrežom, vidimo kao rezultat aktivnosti koje smo realizovali tokom godine kako bismo nagradili njihovo povjerenje.

Zahvaljujući stabilnosti i dobroj optimizaciji naše mreže, povećanje saobraćaja ne utiče na brzinu surfovanja pa korisničko iskustvo ostaje na visokom nivou. Zato smo prošle godine odlučili da za sve važne datume – državne praznike, ljetnje vikende i vrijeme odmora, kao i praznični period krajem godine – korisnicima poklonimo dodatne gigabajte, za opšuteno surfovanje u najbržoj mreži. Brojke koje smo predstavili ilustruju dobre reakcije korisnika, i jasno nam pokazuju u kojem pravcu treba da razmišljamo“, navodi se u saopštenju Telekoma.