Borovinić Bojović se pridružila kampanji WeRemember: Nećemo zaboraviti, nikada više genocid i mržnja

"Moje misli i danas su sa onima koji su u ovom teškom porazu ljudskosti izgubili svoje najmilije. Naša stremljenja moraju biti usmjerena na suživot i vrijednosti koje baštine borbu protiv antisemitizma i rasizma", poručila je Borovinić Bojović na Tviteru

3310 pregleda 29 reakcija 4 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Ministarstvo zdravlja
Borovinić Bojović, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović pridružila se kampanji #WeRemember Svjetskog jevrejskog kongresa povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

"Moje misli i danas su sa onima koji su u ovom teškom porazu ljudskosti izgubili svoje najmilije. Naša stremljenja moraju biti usmjerena na suživot i vrijednosti koje baštine borbu protiv antisemitizma i rasizma", poručila je Borovinić Bojović na Tviteru.

Kazala je da se kao društvo i jedinke moramo obavezati da budemo odlučna brana govoru mržnje i netrpeljivosti na svakom koraku.

"Da nepovredivost ljudskih prava bude zajednička odgovornost, a sjećanje na žrtve Holokausta štit i opomena za generacije koje dolaze. Nećemo zaboraviti, nikada više genocid i mržnja", poručila je Borovinić Bojović.

Bonus video: