"Da zajedno pobijedimo i vratimo život u normalu"

Vakcina Moderna dostupna na svim punktovima u Podgorici, u ostatku države se očekuje u narednih nekoliko dana

"Podsjećamo da vakcina Moderna, pored vakcine Fajzer - koju građani takođe mogu odabrati na svim vakcinalnim punktovima, predstavljaju novu generaciju vakcine koje su odobrene od strane SZO i EU", poručio je Jokić

8183 pregleda 6 komentar(a)
Dom zdravlja Podgorica, Foto: TV Vijesti
Dom zdravlja Podgorica, Foto: TV Vijesti

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Danilo Jokić saopštio je da je vakcina proizvođača Moderna dostupna na svim vakcinalnim punktovima u Glavnom gradu, a na ostalim na teritoriji države biće dostupna u narednih nekoliko dana.

"Zalaganjem zdravstvenih vlasti Crne Gore da obezbijede i ovu specifičnu vakcinu, građanima su sada dostupne tri vrste vakcina, pa ih pozivamo da se imunizuju i time zaštite sebe i svoje najbliže. Podsjećamo da vakcina Moderna, pored vakcine Fajzer - koju građani takođe mogu odabrati na svim vakcinalnim punktovima, predstavljaju novu generaciju vakcine koje su odobrene od strane SZO i EU", poručio je Jokić.

U saopštenju najavljuje i da će vakcina Moderna, kao i vakcina Fajzer, biti dostupne u svim opštinama, ali i da će biti sastavni dio ponude mobilnih vakcinalnih timova.

"Uz veliko zalaganje Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja, uz donaciju za jačanje hladnog lanca u Crnoj Gori, obezbijeđeni su, pored ranije pomenutih malih mobilnih frižidera, i dodatni veliki frižider za skladištenje vakcina u opštinama. Kada isporuka ove vrijedne donacije SZO bude gotova, a očekuje se još isporuka terenskog vozila za potrebe vakcinalnih timova, koje svojim posebnim karakteristikama će omogućiti da naši mobilni vakcinalni timovi donesu vakcine građanima u svim krajevima Crne Gore, biće kompletiran lanac vakcinacije i omogućeni uslovi svim građanima da se imunizuju", poručuje se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Podgorica su apelovali na građane da se vakcinišu i da time sačuvaju sebe i svoje najbliže.

"Da zajedno pobijedimo i vratimo život u normalu", poručili su iz DZ Podgorica.