Upravni odbor UCG konstatovao prekid interne revizije na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću

Revizor Predrag Radunović kazao je danas na sjednici UO da je pomenuta revizija planirana godišnjim planom za 2021. godinu i da je ustanovljen indikator prevare po dva osnova

10234 pregleda 4 komentar(a)
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Svetlana Mandić
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Svetlana Mandić

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) konstatovao je danas na sjednici prekid interne revizije na nikšićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, tokom koje je, između ostalog, utvrđeno da su sa računa te univerzitetske jedinice finansirane i nevladine organizacije bivšeg predsjednika i člana UO Duška Bjelice.

Revizor Predrag Radunović kazao je danas na sjednici UO da je pomenuta revizija planirana godišnjim planom za 2021. godinu i da je ustanovljen indikator prevare po dva osnova. On je istakao da je prekid vezan za isplatu nagrada, a drugi osnov je finansiranje NVO koje su osnovale jedinice UCG.

Radunović je kazao da je sporno što je pravilnik o nagrađivanju mijenjan 11 puta. Pojasnio je da je 2019. godine promijenjen član Pravilnika o citatima, na način da se isplate od 2018. godine, što je, tvrdi, neustavno.

On je rekao i da svih pet izmjena pravilnika od 2019. do 2021. godine proizvode povratno dejstvo i da su neustavne sve isplate po tom osnovu.

Predsjednica Upravnog odbora UCG Rajka Glušica kazala je danas nakon sjednice da još nijesu dobili rješenje Vlade o imenovanju paroha nikšićkog Nikole Marojevića za novog člana Upravnog odbora.

Ona je rekla da će se njegovo imenovanje, po dobijanju rješenja, naći na dnevnom redu sjednice Upravnog odbora.

Bonus video: