MUP: Detaljno će se provjeriti sve sumnjive diplome, bez povlastica i izuzetaka

"Ukoliko se nepravilnosti utvrde, policijski službenici biće procesuirani pred nadležnim tužilaštvom, poručuju iz tog resora", saopštili su iz MUP-a

14394 pregleda 434 reakcija 21 komentar(a)
Miljanić, Foto: Luka Zeković
Miljanić, Foto: Luka Zeković

Komisija za provjeru validnosti obrazovnih isprava policijskih službenika sastavljena je od kompetentnih službenika i očekuje se puna transparentnost njenog rada, kazao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić na konstitutivnoj sjednici tog tijela, čiji je predsjednik.

Iz MUP-a su saopštili da je cilj komisije, formirane 18. januara, detaljna provjera svih sumnjivih diploma, bez povlastica i izuzetaka. Ukoliko se nepravilnosti utvrde, policijski službenici biće procesuirani pred nadležnim tužilaštvom, poručuju iz tog resora.

Miljanić je na sjednici 24. januara rekao da je cilj komisije sveobuhvatna provjera postojećih diploma.

"Sve informacije o potencijalno falsifikovanim diplomama koje su medijima dostavljene iz drugih izvora, Komisija će detaljno provjeriti. U zavisnosti od potreba, Komisija će se konsultovati sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Zavoda za zapošljavanje, kao i ostalih relevantnih institucija koje mogu doprinijeti efikasnijem radu", navodi se u saopštenju MUP-a.

Kazali su da je prioritet provjera diploma visokoškolaca, a u planu je i provjera diploma srednjih škola.

Prijave za provjeru validnosti diploma mogu se dostaviti Komisiji putem mejla provjera.diploma@mup.gov.me ili telefona 020/202-880. Svima koji dostave prijave Komisija garantuje anonimnost.

Bonus video: