Novinarka "Vijesti" Svetlana Mandić nagrađena za najbolju istraživačku priču

Njen tekst je od pet pristiglih novinarskih priča, okarakterisan "kao najbolji po više kriterijuma"

28461 pregleda 295 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Novinarka "Vijesti" Svetlana Mandić osvojila je prvo mjesto na konkursu NVO "Župa u srcu" o najboljim istraživačkim novinarskim pričama na temu vrijednosti Nikšićkog polja i ekoloških problema u tom području.

Njen tekst je od pet pristiglih novinarskih priča, okarakterisan "kao najbolji po više kriterijuma".

Iz te NVO su saopštili da je tročlana komisija odabrala priču Mandić kao prvoplasiranu, dok je drugo mjesto zauzeo prilog novinara RTCG Slobodana Doknića objavljen u emisiji "Mreža'' na RTCG.

Treće mjesto je zauzeo prilog novinara RTNK Milinka Miličića o ekološkim problemima u rijeci Gračanici objavljen na RTNK, a četvrto tekst novinarke Marije Goranović objavljen na portalu "Onogošt".

Peto mjesto je pripalo novinarskom prilogu novinara Vladimira Fuštića objavljenom na televiziji TV 7.

"Organizatori su odlučili da zbog kvaliteta priloga umjesto planirane tri nagrade uruči novčane nagrade za četiri prvoplasirana rada. Prvoplasirana priča je zavrijedila nagradu u vrijednosti od 350 eura, dok su tri nagrađene priče dobile nagradu po 150 eura", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz NVO "Župa u srcu" su se zahvalili novinarima na učešću i promociji biodiverziteta Nikšićkog polja kao veoma značajnog područja koji čeka da bude adekvatno zaštićen za generacije koje dolaze.

Konkurs je finansiran kroz projekat "Endemnik'" uz finansijsku podršku Fonda za kritično ugrožene ekosisteme - CEPF.

Bonus video: