Šesnaestomjesečni Filip naredne nedjelje putuje za Tursku, nedostaje još dvije hiljade eura za smještaj

Novac koji nedostaje namijenjen je za smještaj i boravak u Istanbulu, do prelaska na kliniku, kao i za smještaj majke i pratioca

10218 pregleda 35 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Sredstva u iznosu od 20.000 eura, koliko je bilo potrebno samo za liječenje šesnaestomjesečne bebe Filipa Drobnjak sakupljena su danas.

Preostali iznos od sedam hiljada eura koji je nedostajao, uplatila je kompanija „Voli“, u kojoj je ranije bila zaposlena Filipova majka Valentina Drobnjak.

Prema riječima majke Valentine Drobnjak, Filipu nedostaje još dvije hiljade eura za smještaj i boravak u Istanbulu, do prelaska na kliniku, kao i za smještaj majke i pratioca.

NVO „Izvor života“, koji je 21. januara pokrenuo akciju prikupljanja sredstava, kao i majka Valentina zahvaljuju se svim ljudima dobre volje koji su još jednom pokazali da humanost ne poznaje granice.

Majka Valentina je kazala da Filip sljedeće nedjelje putuje za Istambul, i vjeruje da će se vratiti sa najljepšim vijestima.

”Njemu je, kako su preporučili ljekari iz turske klinike, zbog uzrasta u kojem se nalazi i terapije zbog bolesti psihomotorna ometenost u razvoju izazvana sakupljanjem vode oko mozga, neophodno što hitnije liječenje”, kazala je njegova majka Valentina Drobnjak.

Samohrana majka Valentina Drobnjak je ispričala da su promjene u razvoju primijećene kada je bio dvomjesečna beba, kada su ljekari ustanovili da ne može da samostalno drži glavu uspravno.

”Kasnije smo išli na veliki broj pretraga, nakon čega su ustanovljeni problemi motorikom - hiperekstenzija kičme”.

Ko želi da pomogne da se sakupe nedostajuća sredstva u iznosu od 2 hiljade eura, to može učiniti uplatom na ime majke Valentine Drobnjak, kod Prve banke Crna Gora, na broj žiro računa: 535-0400201145668-15, ili na devizni račun kod iste banke: ME25535213050000284937

Bonus video: